Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Corina Dascălu, nutriționista care îți schimbă alimentația spre una echilibrată și conștientă

Corina Dascălu, nutriționista care îți schimbă alimentația spre una echilibrată și conștientă imprimare

08.07.2016  

Cine dintre noi nu și-ar dori un organism perfect sănătos? O alimentație corectă, dar și bogată în vitamine ar fi cheia succesului, pe care nutriționista Corina Dascălu îl împarte zecilor de oameni în fiecare zi. Fondatoarea Detox Delivery și mai nou Detox Retreat, oferă deja al doilea an oamenilor sucuri magice, pentru a-și menține în formă sănătatea și pentru a fi cât mai energici.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Corina Dascălu după șapte ani de călătorii, studii și experiențe a revenit acasă. A fondat prima companie din Republica Moldova, Detox Delivery care pune la dispoziția oamenilor „sănătate la sticluță”, acele sucuri care îi ajută să-și schimbe alimentația spre una echilibrată și conștientă.

fsd

Echipa Stiripozitive.eu a aflat de la Corina care sunt criteriile de care să ținem cont atunci când dorim să ne ordonăm corect alimentația, iar consumul de fructe și legume poate scoate la lumină aspecte nebănuite, dar și multe alte lucruri pe care le veți descoperi în cele ce urmează.

• Organismul tău are nevoie de nutrienți

Pentru a înțelege că organismul nostru trebuie hrănit cu nutrienți, nu avem nevoie de efectuarea unui anumit test. Acesta ne dă oricum de știre, fie că ne cade părul, fie că avem unghiile fragile, o piele uscată sau grasă. Toate acestea sunt o cauză directă a reacțiilor din organism și cred că ar trebui să ne pună pe gânduri. Nu așteptați momentul în care veți avea nevoie de tratamente medicamentoase. Preveniți aceasta din timp.

gyf

• Fructele și legumele de sezon trebuie consumate corect

Fructele, pentru că sunt mai dulci și conțin fructoză, se recomandă a fi consumate în prima jumătate a zilei, legumele în a doua jumătate sau chiar toată ziua. Dacă le consumăm în formă solida, atunci cea mai bună metodă ca acestea să se asimileze mai ușor este consumul mono. Mâncam un piersic, peste 15 minute două caise, peste 30 de minute o roșie și lista poate continua. Aceasta nu înseamnă că toată ziua ronțăim, ideea este cu cât facem mai puține combinații, cu atât organismul asimilează mai repede, iar energia este rezervată pentru alte activități decât cea digestivă.

dsg

• Consumați zilnic fructe și veți vedea efectele pozitive

Este vară, aveți o varietate mare de fructe și legume. Renunțați pentru o luna la altfel de produse decât vegetale, consumați doar fructe, legume, verdețuri, multă apa, limonade și sucuri naturale. Efectele vor fi surprinzătoare. Dacă cel puțin o luna din an o să faceți această pauză sănătoasă, organismul o să vă mulțumească pentru mult timp înainte.

gk

• Fructele și legumele ne bucură cu proprietăți terapeutice și substanțe nutritive

Pentru a ne bucura la maxim de vitamine și nutrienți, combinați fructele și legumele făcând sucuri. Este cea mai intensă metodă de hrănire a organismului sau ca alternativă putem opta pentru un smoothie. Fructele le consumăm dimineața, legumele pe tot parcursul zilei. Încercați să nu le prelucrați termic, cu cât sunt mai „vii” cu atât sunt mai nutritive.

fdhr

• Legumele și fructele nu ard grăsimi în mod direct

Fructele și legumele alimentează celulele cu substanțe indispensabile acestuia, astfel corpul se eliberează de toxine și grăsimi, ceea ce este în plus. Testați acasă mai multe combinații din fructe pentru a primi un suc numai bun de consumat. Începeți de la două, trei ingrediente până la maxim șase. Nu există o formulă magică, este nevoie de experiență, cunoștințe și răbdare.

rfh

• Sucul smoothie – rapid și ușor preparat de oricine

Cea mai practică și cea mai accesibilă din punct de vedere financiar este următoarea combinație: morcov, sfeclă, măr și lămâie. În plus, toate sunt ingrediente autohtone. Daca vreți, o puteți face chiar și în fiecare zi și poate fi consumata pe stomacul gol.

dbh

• Pentru a anihila problemele pielii consumăm cât mai multe vitamine

Daca e să ne referim la expunerea corpului la soare, atunci fructele și legumele de culoarea galbenă sunt cele care trebuie consumate. Dacă e să vorbim per general, profitați de sezon și încărcați-vă organismul cu vitamine începând din vară, la iarnă nu veți mai avea aceasta oportunitate.

dcj

Autor: Cristina DUDUCIUC

Foto: Arhivă personală

rgs eg ewg eg edg ged eg edg eg eg
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.