Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Sandu Scobioală, moldoveanul de la România TV

Sandu Scobioală, moldoveanul de la România TV imprimare

11.07.2016  

Sandu Scobioală, un exemplu de ambiție, perseverență și curaj care s-a remarcat în calitate de prezentator la postul de televiziune națională, de asemenea vocea lui Sandu ai avut ocazia s-o asculți și la Radio Moldova Tineret. Perseverența tânărului jurnalist este demonstrată și prin faptul că și-a continuat studiile la Școala De Televiziune „Tudor Vornicu” de la București. În scurt timp, Sandu a ajuns reporter politic la România TV.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Despre experiența pe care a reușit s-o acumuleze a Chișinău în domeniul jurnalistic, cât și despre cariera cea pe care și-o construiește la București, aflăm în continuare chiar de la Sandu Scobioală:

sandu scobiala

- Din experiența pe care ai reușit s-o acumulezi la Chișinău ce ține de jurnalism. Ce asemănări și deosebiri ai observat dintre jurnalismul din Moldova față de cel din România?

„Jurnalismul e același, oamenii și viața de acolo fac diferența.

erfgb

- Cât de mult te-a ajutat experiența în jurnalism însușită la Chișinău, pentru a ajunge să fii reporter politic la România TV?

Chiar dacă am câștigat experiență în Republica Moldova, atunci când am mers la București am început practic totul de la zero. Experiența de aici m-a ajutat să deschid uși și să-mi găsesc într-o perioadă scurtă de timp un job. Aici am făcut divertisment radio și TV, în România am făcut reporterie în domeniul politic, nimic asemănător cu ce făcusem acasă. 

erftg

wedf

- Studiezi la Școala De Televiziune „Tudor Vornicu”, ce elemente noi ai reușit să înveți și pe care ai putea să le împărtășești și cu tinerii din Moldova?

Cel mai important pentru mine cred că este faptul că am învățat ce înseamnă să fii reporter. Asta mi-a schimbat într-un fel percepția despre jurnalism. Am simțit pe pielea mea cum e să te trezești de dimineață, să mergi pe teren după care pe un alt teren și tot așa până ajungeam la cinci, șase locații pe zi, de unde trebuia să fac câte un reportaj. De asemenea, fiind la o televiziune de știri, în patru ore (jurnale) trebuia să dau câte patru live-uri pe subiecte total diferite.

wsedf

wsdf

- Sandu, oricine poate observa zâmbetul tău molipsitor, cât de mult contează acest element, în special la TV?

Zâmbetul te ajută în absolut orice domeniu, zâmbetul este indispensabil în orice situație pe care viața ți-o pregătește. Evident, la TV zâmbetul este binevenit, dar totuși sunt situații când ar trebui să-l ascunzi. A fost un caz când am dat un live despre un incendiu, care, apropo, a avut loc la Chișinău. Și pentru că operatorul a spus câteva glume, am intrat în live cu un zâmbet ușor schițat pe față, lucru care mi-a adus câteva critici când am ajuns în redacție. Era la început și mi s-a iertat.

wsedfg

 - Cum sunt priviți tinerii din Moldova de către frații de peste Prut?

Deseori sunt întrebat cum am fost primit de frații de peste Prut. Nu vreau să fac o concluzie generală referitor la cum sunt priviți basarabenii acolo, dar din propria experiență pot spune că nu sunt diferențe. Eu am fost acceptat absolut de toate persoanele și m-am întâlnit cu  persoane de toate vârstele și din diferite domenii. Chiar eram apreciat de unii pentru că mascam atât de bine accentul de moldovean.

qawertyu

- Mulți dintre tinerii din Moldova optează pentru studii peste hotare, unii revin, alții rămân acolo. Tu ce ai de gând să faci?

Foarte mulți oameni pleacă și extrem de puțini revin. Eu vreau să fiu printre cei care revin. Bucureștiul mi-a dat o lecție foarte importantă. Mai am câteva examene pe care trebuie să le susțin, iar după mă voi întoarce pentru a investi cunoștințele acasă. Însă nu voi spune niciodată NU unei experiențe peste hotare.

qawsedf

- Ce cărți citește Sandu Scobioală?

Sandu citește cărțile recomandate de prietenii săi. El nu se apucă de citit o carte despre care nu știe nimic. Sandu preferă cărțile SF, pline de aventură și cărțile psihologice. Uneori mai citește și cărți motivaționale.

qawssert

- Un mesaj pozitiv de la Sandu Scobioală pentru cititorii Stiripozitive!

Zâmbiți, gândiți pozitiv, puneți-vă un scop și alergați spre el. Viața e frumoasă, nu o pierdeți pe emoții negative, nu stați supărați, nu lăsați furia să comunice pentru voi. Cereți iertare atunci când e nevoie. Iubiți”, povestește Sandu Scobioală pentru Stiripozitive.

wsedrtyu

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: arhivă personală

Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală Sandu Scobioală
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.