Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  La doar 21 de ani, basarabeanul Constantin Botezat și-a vernisat o prima expoziție de artă în SUA

La doar 21 de ani, basarabeanul Constantin Botezat și-a vernisat o prima expoziție de artă în SUA imprimare

02.09.2016  

Constantin Botezat este tânărul artist originar din Moldova, care numai la 21 de ani a impresionat iubitorii de artă din SUA printr-o expoziție personală de portrete în creion. De curând, tânărul basarabean a câștigat și o bursă la Accademia di Belle Arti din orașul Bari, Italia unde își va desfășura activitățile semestrul viitor și unde va crea noi proiecte artistice.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Mai multe detalii despre expoziția de portrete în creion din SUA, a tânărului basarabean Constantin Botezat, aflăm în continuare:

Talentul lui Constantin Botezat este apreciat și în Statele Unite ale Americii și asta datorită expoziției personale de portrete realizate în creion, ce reprezintă o varietate de trăsături faciale ale diferitor persoane.

.qawertyu

„Portretul nu este nicicând o simplă reproducere mecanică a cuiva, dar este un joc al sensibilității, care interpretează trăsăturile modelului fie după gusturile sale, fie conform curentului artistic pe care-l urmează, fie conform caracteristicilor artei timpului în care realizează opera”, spune artistul.

Expoziția curatoriată de Susan Bohmholdt în colaborare cu Alpine Art este, prin urmare, un eveniment important pentru critici și colecționari de artă internaționali, confirmând dorința galeriei de a fi în acest moment o platformă culturală,  a  cărei  obiectiv  principal  este  acela  de  a  dezvolta  şi  de  a  promova  dialogurile  dintre arta  contemporană  americană şi  cea  europeană.

qawert6y7ui

Este o oportunitate pentru Galeria Alpine Art de al reprezenta pe artistul european Constantin Botezat, publicului orașului Salt Lake și colecționarilor de artă, toate acestea ca urmare  a expoziţiilor  personale  sau de grup,  atât  naţionale,  cât şi internaţionale,  la care artistul  a participat  până în prezent.

qwert5yui

Acest eveniment este un pas important pentru publicul  interesat în artiştii tineri, în cercetările lor artistice şi în colecţionarea operelor lor.

Această expoziție, cu semnificație deosebită pentru căutările artistului, reflectat în operele expuse, denotă efortul, ambiția și dorința tânărului de a-și organiza primul său eveniment în Statele Unite ale Americii, la doar 21 de ani .

 „Evenimentul a avut loc grație curatorului Susan Bohmholdt, care a acceptat sa organizăm impreună acest proiect internațional și la fel bunului meu prieten Carson Mcallister, care mi-a acordat ajutorul său și căruia  îi sunt enorm de recunoscător. Expoziția cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă pentru a crea cât multe lucruri frumoase în continuare ”, este de părere tânărul basarabean.

qawertyui

Recent, artistul Constantin Botezat a participat și la expoziția „Overtime” ce s-a desfășurat la Galeria „IAGA International Art Gallery Angels” din România. Proiectul expoziţiei prezintă o selecţie atentă de artişti italieni şi români.

qwerty

Expoziţia „Overtime” dezvăluie o dezbatere vizuală referitoare la poziţia noastră istorică, prin urmare artiştii reevaluează conceptul de „nou”. Operele expuse par să apară după o matură şi inspirată reformulare a realizărilor artistice ale trecutului. Reflecţia lor „peste timp” înscrie principiile umaniste printre principiile viziunii relativiste contemporane. O secţiune specială a expoziţiei tratează dezvoltarea tradiţiei figurative, iar Constantin Botezat redescoperă limbajul figurativ al modernismului târziu.

awsedrtfy

Constantin Botezat este reprezentat de către IAGA Contemporary Art din Cluj- Napoca, iar lucrările sale pot fi vazute sau procurate la această galerie.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: arhivă personală

Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat Constantin Botezat
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.