Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu

Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu imprimare

20.09.2016  

Orice femeie visează să fie mireasă, iar pentru ca evenimentul să fie reușit e nevoie o pregătire pe măsură. Nicoleta Sergentu alături de o oameni frumoși și-a realizat visul de a crea Cuconada Mireselor, prima Academia de Mirese este din țară, unde timp de un weekend miresele au parte de instrucțiuni privind organizarea corectă a marelui eveniment. Au fost realizate deja trei ediții, iar în luna octombrie se preconizează să fie realizată cea de-a patra ediție. Visul Nicoletei de a crea această academie se bucură de succes.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Nicoleta Sergentu a povestit echipei Stiripozitive despre cum acest vis a prins contur și cât de utilă este Cuconada Mireselor – prima Academia de Mirese din țară femeilor care abia așteaptă marele eveniment:

ghjuk

Toate ideile bune apar spontan, atunci când nici nu te aștepți. Așa a fost și în cazul Nicoletei Sergentu. Deși, crede că a influențat-o și orele de antreprenoriat conduse de doamna decan Angela Solcan și de seminariile citite de una dintre cele mai extraordinare persoane, Veronica Sandulache.

„La orele acestor stimate doamne, nu exista nicio idee de afaceri care să nu fie bună, pentru care le mulțumesc! Deci, creativitatea și optimismul de la ore, au determinat această idee să apară în viața mea. Pentru foarte multă lume, ideea unei Academii de Mirese era una stranie și fără o oarecare șansă la reușită, eu însă știam exact că formatul gândit de mine va prinde roadă mai devreme sau mai târziu. Așa și a fost! Ceea ce înseamnă că intuiția feminină e o putere nemaipomenită și trebuie să-i acordăm atenția necesară”, precizează Nicoleta.

WQE4R5T6Y7

Adevărul e că Nicoleta a început singură să construiască, ceea ce astăzi se bucură de succes. Însă, recunoaște că a avut un mentor extraordinar, Viorica Cerbușcă. 

„Această doamnă  m-a motivat, pe alocuri dădăcit, când eram stoarsă și care mi-a oferit și continuă să-mi ofere acea încredere necesară pentru reușită. E frumos și necesar și mă simt onorată să o am alături, mai ales că ea știe foarte bine cum se fac afacerile, fiind unul din puținii specialiști - mentori apreciați atât de mult de antreprenori”, mai adaugă Nicoleta Sergentu.

QWERTYU

Pe 22-23 octombrie, Cuconada Mireselor va ajunga la cea de-a IV-a ediție. Edițiile anterioare, Nicoleta le-a realizat alături de oameni frumoși și de data aceasta a pregătit ceva deosebit.

„Dat fiind faptul că specificul evenimentelor noastre este ca agentul economic să-și prezinte serviciul/produsul în practică, am creat cu acești omuleți în trei ediții lucruri nemaipomenit de frumoase și apreciate de cei din jur. Dar, pentru că proiectul crește, am simțit nevoia unui partener în viața proiectului. Așa că, deja suntem doi oamenii care stăm la baza proiectului. Moderatoarea Elena Răzvan, un profesionist în domeniu. La prima ediție a fost participant, la a treia ediție a fost speaker, iar la a patra ediție deja e parte din proiect”, povestește Nicoleta.

La capitolul instruire, informare speakerii au toată libertatea. În urma realizării celor trei ediții, a dedus mai multe lucruri.

WAERTYUIO

„Am realizat că că miresele preferă atunci când speakerul vorbește cu ele, de parcă ar face o consiliere. Cel mai important este ca atmosfera să fie caldă și evenimentul utill. La Cuconada Mireselor facem de toate. De fiecare dată inventăm și le aducem ceva nou, de fiecare dată e diferit, totul pentru ca miresuicele să se simtă bine și să plece binedispuse și informate”, precizează tânăra.

Dacă vă întrebați cum puteți ajunge și dvs să fiți instruite de acești specialiști în domeniu, atunci trebuie să cumpărați doar un bilet și așa puteți face parte din proiect.

„Noi selectăm agenții economici, care sunt și speakeri. Suntem invadați de prestatori, rețelele de socializare cărora sunt pline de poze false, preluate. Tocmai, de aceea, avem un regulament în cazul lor. Suntem responsabili de cei pe care-i recomandăm nu doar pe durata evenimentului, dar și după”, spune fondatoarea Academiei de Mirese.

Cuconada Mireselor este un concept nou. De aceea, trec prin perioada informării consumatorului cu acest formatul de proiect.

QWE4R5T6Y7U8I

„ Ne bucură faptul că numărul participantelor crește la fiecare ediție. Deși, avem un număr limită planificat de mirese, de obicei sunt mult mai multe. De exemplu, la ediția III, am planificat 20 de mirese, dar au fost 35. Atât de mult ne rugau, încât am zis că mai găsim premii și le facem weekendul frumos la toți! Pentru ediția a IV-a deja avem mai mult de jumate de bilete vândute, deși încă promovarea acestuia nu a început!”, afirmă Nicoleta.

QWE4RT6Y

Feedback-ul este pozitiv, acesta fiind un imbold pentru ca să continue acest proiect. Miresele, mai ales după eveniment, revin cu un mesaj de mulțumire, cu un apel telefonic.

„Uneori mă trezesc la orice oră, în care miresuicele mele mă contactează și mă roagă să le ajut cu recomandări. Mă bucur că ceea ce fac, oferă credibilitate. De obicei, acea recomandare vine la pachet cu multe argumente, așa încât mireasă să poată lua o decizie corectă. Plus la toate, sunt mirese care vin la toate edițiile până joacă nunta, ori vin la două consecutiv pentru că mai simt necesitatea, deci, îți dai seama că asta mă face mândră și mă inspiră să creez ediții mai frumoasă și mai pline de farmec, dar cel mai important, utilitare”, spune organizatoarea.

QWE4R56T

Împreună cu partenera de lucru, Elena Răzvan, Nicoleta Sergentu intenționează într-o săptămână, sau două, să scoată o revistă online pentru mirese.

„ Dacă tot ele ne roagă, nu putem decât să le satisfacem dorințele. Va fi o revistă, la fel, utilă atât pentru mirese, cât și pentru prestatorii de servicii. De asemenea, am fost contactați de agenți economici din România, care-și doresc să realizăm proiectul și acolo. Dacă va fi totul bine, la anul facem o ediție și în România.  Și mai sunt câteva proiecte frumoase, dar le lăsăm să se coacă și după numaidecât vă anunțăm”, povestește Nicoleta Sergentu pentru Stiripozitive.eu.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Cuconada Mireselor

Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu Oameni și colecții de visuri realizate: Nicoleta Sergentu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.