Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Plimbările Nataliei Ghilașcu în căutarea istoriilor de succes ale moldovenilor aflați peste hotare

Plimbările Nataliei Ghilașcu în căutarea istoriilor de succes ale moldovenilor aflați peste hotare imprimare

26.01.2017  

Cetățeanca lumii, așa cum îi place să fie numită, Natalia Ghilașcu a cutreierat Statele Unite ale Americii și alte țări din Europa pentru a descoperi istorii de succes ale moldovenilor aflați peste hotare. Poveștile de succes sunt adunate într-un cuibușor numit – www.moldovatimes.com. Puteți oricând să accesați și să vă inspirați.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Diaspora Engagement Hub este un program nou de granturi tematice destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare, inclusiv asociaților și grupurilor de inițiativă, ce presupune implicarea și angajarea diasporei în diverse acțiuni, proiecte, inițiative care vor fi și sunt desfășurate pe teritoriul Republici Moldova și în străinătate.

Recent v-am povestit despre „Moldo Crescendo op. 2 – Conace” care se numără printre proiectele câştigătoare ale proiectului implementat de Biroul Relații cu Diaspora - Diaspora Engagement Hub. Astăzi vă vom povesti despre un alt proiect, la fel de interesant, doar că nu din domeniul muzicii, ci despre o platformă care împărtășește experiențele pozitive ale cetățenilor moldoveni aflați peste hotare.

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017

Faptele pozitive sunt molipsitoare, astfel jurnalista și regizoarea Natalia Ghilașcu și-a dorit să creeze un portal unde să scrie despre reușitele moldovenilor din diasporă.

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017

Proiectul „Moldova: Timpul Schimbărilor”, care este susținut de Biroul Relații cu Diaspora a creat platforma online „Moldova Times”. Ideea unui asemenea portal i-a apărut Nataliei Ghilașcu pe când se afla departe de casă, tocmai în Arizona, Statele Unite ale Americii.

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017

„Pentru că ideea acestui portal s-a născut în Arizona, primii protagoniști au fost din SUA, apoi au urmat istorii și din țări europene. Ne propunem să descoperim oameni și din alte colțuri ale lumii. Încă n-am ajuns în Africa, dar sunt sigură că și acolo se află moldoveni deștepți și talentați”, zice Natalia Ghilașcu, cetățeancă lumii, așa cum preferă să fie numită.

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017

„Proiectul se numește „Moldova: Timpul Schimbărilor”, pentru că ne dorim să creăm o rețea, unde cei din diasporă să vorbească despre cum s-ar putea produce schimbările în țara noastră. Asta ne propunem să facem cu ajutorul blog-urilor, astfel fiecare activism de peste hotare poate să-și creeze o pagină pe www.moldovatimes.com”, povestește Natalia.

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017

Natalia Ghilașcu a cutreierat Statele Unite ale Americii pentru a sta de vorbă cu acei moldoveni, care fac schimbări pozitive în lume.

Lista este lungă și toți sunt buni, însă noi vom lăsa aici câteva nume de-a moldovenilor descoperiți de Natalia, care ne fac mândri:

Gabriela Ursu, originară din Moldova, are doar șase ani, însă se remarcă printre cei mai talentați copii gimnaști din statul Illinois, SUA, unde zilnic se antrenează pentru a-și realiza visul de a deveni campioană. Natalia Ghilașcu a mers în Illinois ca să discute cu părinței Gabrielei, antrenorul și cu viitoarea campioană.

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017

O altă descoperire făcută de Natalia Ghilașcu a fost moldoveanca Aliona Tofilat.

Statele Unite ale Americii a devenit cea de-a a doua casă pentru Aliona Tofilat, unde cu zece ani în urmă, a început viața practic de la zero. Ajunsă în Phoenix, Arizona, a mers la școala de medicină, iar mai apoi a reușit să devină asistentă medicală la unul din centrele medicale, unde zilnic o vizitează zeci de pacienți.

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017

Știm cu toții cât de apreciate sunt bucatele noastre: mămăliga cu brânză de oi, tocănița, plăcintele și sarmalele.

Aceste bucate au ajuns și în Boston, SUA. Restaurantul aduce faima Republicii Moldova prin bucatele sale unice și tradiționale în orașul american. A ajuns în topul celor mai bune restaurante noi în clasamentul The Boston Globe. Și-a deschis larg ușile în luna aprilie a anului trecut, unde au pășit pragul mii de americani, dar și cetățeni moldoveni care locuiesc în această regiune. Artur și Sandra Andronic stau în spatele acestei afaceri.

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017

Acestea sunt doar câteva istorii de succes descoperite de Natalia Ghilașcu, cea care a cutreierat Statele Unite ale Americii, și nu numai, pentru a găsi moldoveni care au ce povesti.

Pentru a citi mai multe istorii despre cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării, accesați www.moldovatimes.com.

Sursă foto: arhivă personală, www.moldovatimes.com

Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017 Natalia Ghilascu, ianuarie 2017
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.