Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Tatiana Balaban: „Cămașa albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”

Tatiana Balaban: „Cămașa albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești” imprimare

27.04.2017  

Profesia de designer vestimentar în cazul Tatianei Balaban este ceva genetic. Cămașa albă pentru ea este un principiu fundamental de creare a unei povești, de aceea a dat naștere colecției „White Silence”. Experiența din lumea modei a fost completată de lumea mass-mediei. În interviul de mai jos, Tatiana a povestit mai multe secrete ce se ascund în spatele acestei linii de haine.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Tatiana Balaban este designerul vestimentar care știe să dea individualitate și originalitate cămășii, pe lângă asta colecționează postcarduri, are o mare pasiune pentru caligrafie, design, caleidoscop și Japonia. În interviul ce urmează însă, Tatiana a povestit despre pasiunea pentru „fashion design”.

drftgyhg

„Încă din copilărie schița ceva vestimentar și habar nu aveam ca în viitor asta va fi specialitatea mea”.

Profesia de designer vestimentar, în cazul meu, este probabil ceva genetic. În copilărie nu știam că există așa specialitate ca „fashion design”, schițam mereu ceva vestimentar și habar nu aveam că în viitor asta va fi specialitatea mea. Ideile veneau din interior.

După absolvirea liceului nu s-a pus întrebarea la ce facultate urmează sa aplic, desigur alegerea mea era una conștientă și foarte sigură - Facultatea de Arte Plastice și Design.

Au urmat patru ani de studii care erau completate în paralel cu experiență în lumea mediei, unde am învățat multe: de la realizarea unui fotoshooting, la asortarea pieselor vestimentare într-o ținută, crearea unei imagini, istoria unui personaj pentru un fashion campaign etc.

sdfghyjuio

„Cămașa albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”.

Este „o pagină” goală pe care iți poți „scrie” povestea ta, iți poți crea o imagine, sau o poți lăsa autentică și în tăcere, căci asta uneori, vorbește mai multe despre tine, lasă loc pentru o intuire, un secret.

„White Silence” este un brand dedicat cămășilor conceptuale, în care detaliile deosebite te ajuta să îți exprimi individualitatea. Pașii esențiali de care țin cont pentru a realiza o anumită creație sunt: țesătura - calitate, aspect tactil și senzație; detaliile - armonie și balans; croiul - comoditate și perfecțiune.

sdfgtyui

„Cămășile „White Silence” sunt piese create cu multa dragoste, atenție și suflet”.

Ele au misiunea de a ocupa un loc important în garderoba celei care a ales-o, de a crea o istorie, amintire cu trăiri frumoase. Pentru mine, ca designer întotdeauna a contat cămașa mea să ofere încredere, rafinament, un sentiment deosebit femeii care o poartă.

Ele par simple ca aspect general, însă cu accent pe detalii, ceea ce denotă individualitatea lor - poate fi vorba de un guler care se transformă în spate intr-un element din kimonoul japonez sau o manjetă care trece prin diverse metamorfoze.

dfrgthyujiko

„Nu există limite pentru inspirație”.

Astăzi mă poate inspira un element din portul călugărițelor din Irlanda, mâine altul din cultura coreeană, japoneză, hindusă, etc. Dar în cel mai multe cazuri este totuși Japonia și aici mă refer la tot, de la grădinile extraordinare de sacura, până la edificiile arhitecturale. Detaliile conservatoare, perseverențe și liniare japoneze de cele mai dese ori se regăsesc în cămășile „White Silence”.

dfghjk

„Perfecționismul este ceva foarte vag și individual pentru orice artist”.

Pentru mine perfecționismul va avea o noțiune clară atunci când voi realiza „Cămașa Albă Perfect”.. Eu încă lucrez la acest capitol. O cămașă poate spune multe, fie ca vrei sa comunici lumii ca ești foarte deschisă, fie că vrei sa ascunzi un mare secret. Depinde cum o porți, unde și ce elemente are aceasta. Cămașa perfectă e perfectă, fără cusur, e angelică.

fgthjuk

„Prețul unei cămăși din colecția mea este unul corespunzător calității”.

Cum ați aprecia voi o cămașă „White Silence”? Cât ați achita voi pentru a vă simți deosebite?”, spune Tatiana Balaban pentru Stiripozitive.eu.

Mai multe modele, detalii le găsiți pe pagina de Instagram: @whitesilencecode.

Cristina Zeamă

Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”. Tatiana Balaban: „Cămașă albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.