Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Farmecul coronițelor confecționate de meșterița Elena Căpățină

Farmecul coronițelor confecționate de meșterița Elena Căpățină imprimare

26.05.2017  

Ingeniozitatea și creativitatea sunt unele dintre caracteristicile meșteriței handmade Elena Căpățină. Știe să dea culoare și farmec coronițelor și bijuteriilor pe care le confecționează ori de câte ori are ocazia. Meșterița realizează și coronițe pentru mirese. Deseori lucrările Elenei sunt promovate la diferite expoziții și târguri.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

- De la cine ai moștenit pasiunea pentru creațiile manuale?

- Nu pot afirma că am moștenit această pasiune, deoarece ea mi-a apărut atunci când eram în concediul de maternitate și doream să realizez ceva acasă.

frgthyujio

- Pe lângă coronițe mai realizezi și alte obiecte handmade. Care sunt acestea?

- Eu încerc să mă regăsesc în creațiile pe care le confecționez. Astfel pe lângă coronițe realizez cercuri din flori și pietre semiprețioase și bijuterii.

rtyuio

- Să revenim la coronițe. Din ce sunt confecționate?

- Coronițele mele încerc să le fac cât mai speciale iar la confecționarea lor utilizez flori, fructe, legume și pietre semiprețioase.

rtyui

- Coronițele vă caracterizează cel mai bine. Prin ce sunt deosebite de coronițele altor meșteri?

- Eu nu critic niciodată lucrările altor meșteri, fiecare e special prin tot ceea ce face. Eu încerc să țin cont de tendințe, de culorile ce sunt în vogă și de preferințele clientelor. Un lucru indispensabil în această meserie este dragostea și străduința, dacă le ai pe acestea cu siguranță vei reuși.

tyuio

- Realizezi și coronițe pentru mirese. Prin ce se deosebesc acestea de cele obișnuite?

- Nu pot afirma că coronițele pentru mirese se deosebesc prin ceva anume, deoarece atât cele pentru mirese cât și cele simple pot fi la fel de rafinate și gingașe.

rtyuio

- Cât timp investești în creațiile pe care le realizezi?

- Orice clipă liberă încerc să o dedic meseriei mele.

- Ce te motivează  să-ți expui lucrările la diverse expoziții, târguri?

- Cred că plăcerea de a comunica cu oamenii, reacțiile pozitive ce le observ pe chipul acestora nu se compară cu nimic. Acest lucru ma motivează să continuu să fac ceea ce îmi place.

rtyuio

- Cum reușești să îmbini atât de frumos dragostea pentru handmade și viața de familie?

- Reușesc să combin totul datorită soțului care este o persoană extraordinară. Împreună cu copiii permanent este prezent la târguri, și îmi oferă tot ajutorul și susținerea necesară. Suntem o adevărată echipă.

rtyuio

- Un gând pentru cei care te admiră și te susțin această pasiune....

- Le mulțumesc tuturor celor care mă admiră, îndeosebi sunt recunoscătoare familiei mele fără de care nu aș fi eu. Doamnelor și domnișoarelor ce îmi apreciează și poartă creațiile le mulțumesc, ele mă încurajează să creez și să nu renunț niciodată.

Alina Anghel, stagiară

Sursă foto: Arhivă personală

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.