Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 20 de ani: Ana Ciobanu

10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 20 de ani: Ana Ciobanu imprimare

29.05.2017  

„Eu visez, zâmbesc și dăruiesc iubire. Poate că sunt încă foarte naivă, însă încerc să trăiesc clipa căci ea nu se mai întoarce, iar muzica este cea care îmi dictează stările sufletului meu. Muzica mă alină cum nimeni nu o face”. Așa s-ar descrie în câteva cuvinte Ana Ciobanu. Tânăra a decis să ne împărtășească lecțiile sale de viață pe care le-a învățat.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

1. Fii tu, nu încerca să fii altcineva - Oamenilor trebuie să le placă de tine așa precum ești, cel mai important e ca și ție trebuie să-ți placă de tine, să ai încredere în tine și să crezi în puterile tale, doar așa poți deveni o personalitate independentă cu valori, și până la urmă sa ai succes. „Omul frumos nu mai este la modă. La modă este omul util, la modă este omul eficient”.

dfghjkl

2. Uneori sunt prea timidă - Timiditatea nu e un lucru bun pănă la urmă. Ea îmi ia din curaj și nu-mi dă posibilitatea să exprim ceea ce îmi doresc. Când sunt pe scenă și trebuie să cânt mai că leșin, apoi îmi aduc aminte că eu nu cânt pentru mine, ci pentru public.

3. Nu judec oamenii după greşelile lor, dacă au dorinţa de a se corecta - Nu am fost niciodată în putere să judec pe cineva. Eu știu că nu am un astfel de drept. Până la urmă fiecare din noi greșește, important este să-ți asumi vina și să nu o mai repeți. Câteodată o greșeală poate fi o salvare, deoarece tot ce se face se face spre bine.

fghjkl

4. Adevărul este soarele minţilor luminate - Pentru mine adevărul este cel mai important lucru, pentru că eu nu suport minciuna. Oricât de rău nu ar fi adevărul, e mai bine să-l zici la timp pentru că e posibil să pierzi mult mai mult, decât ai fi avut de câștigat în urma unei minciuni.

5. Nu fi invidios - Noi singuri ne construim viața, nimeni nu poartă vreo vină pentru ce nu am reușit noi să obținem. Oamenii invidioși nu ajung departe, dar chiar dacă și ajung….. totul are un sfârșit. Învață să iubești și să apreciezi ceea ce altcineva poate face mai bine decât tine, poate așa te înveți și tu…

dfghjkl

6. E bine să fii rău câteodată, însă nu-ți pierde binele din tine – De multe ori primesc critici la adresa mea că nu pot fi rea. Așa am crescut eu, așa m-a învățat mama și așa sunt eu. Nu fi rău cu cei care sunt răi cu tine, iar dacă ești amintește-ți că totul se întoarce. Fii rău spre bine, nu rău spre rău.

7. Lucrează pentru scopurile tale - „Lenea e cucoană mare”! Dacă ți-a căzut ceva din pod vreodată, nu fi lacom și nu crede că o să-ți mai cadă. Până la urmă tot munca este cheia spre succes. Pentru că orice muncă are și un rezultat, iar atunci când îl obții ești motivat în a face mai multe. Nimic nu e mai frumos decât un răsărit de soare după mult întuneric.

vgujklș

8. Ai răbdare - Răbdarea este pe cale de dispariție. Noi ca oameni trebuie să înțelegem că avem timp, tot timpul din lume pentru a face fapte mărețe. Avem tot timpul pentru a deveni mai buni, pentru a strange experiență și pentru a trăi frumos mai departe. Mama când îmi gătea, mereu îmi spune „ai răbdare că e fierbinte” și era adevărat, însă nu mi-am învățat lecția până nu am gustat.

9. Trăiește fiecare moment ca și cum ar fi ultimul -  Indiferent de momentele din viața mea, am trait clipa. Unele m-au ridicat, altele m-au doborât, doar așa am ajuns să fiu eu însămi. Nu contează cât de greu este acum, contează cât de bine va fi la final.

njkșșșșjgfh

10. Orice lucru se face cu dragoste -  Mie îmi place să cânt, de fapt am să spun cel mai banal lucru „Muzica este viața mea”, banal pentru cineva, însă nu pentru mine. Muzica o fac din și cu dragoste, pentru că este cel mai frumos pe care l-am putut primi. Dacă aveți ceva la fel de drag sufletului vostru nu ezitați să-l dezvoltați, însă e mai important să îl iubiți.

 Alina Anghel, stagiară

Foto: Arhivă personală

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.