Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Lucia Roșca dezvăluie lumea păpușilor handmade cu aromă de cafea

Lucia Roșca dezvăluie lumea păpușilor handmade cu aromă de cafea imprimare

Inspirația vine și din vorbele bune

19.10.2012  

Lucia Roşca lucrează zilnic la o lume de poveste, înconjurată de păpuşi. Aici Lucia ne povesteşte despre pasiunea pe care a descoperit-o datorită internetului şi care s-a transformat în artă şi afacere.

Votează: 1.0/5 (1 Vot )

Inspirația Luciei Roșca, creatoare de „Păpuși de interior" din Moldova vine și din vorbele bune, iar cumpărătorii vin, datorită blogului său personal Luciashandmade, din Moldova, Ucraina, Rusia, Franța, Cehia, Israel, SUA și Germania.

Steluța Andrei | Știripozitive.eu

- Cum aţi descoperit această pasiune?

- Am descoperit pentru mine această pasiune acum doi ani, când eram în concediu de maternitate. Când copilașul cel mic își dormea somnul la amiază, navigam pe internet și la un moment dat am descoperit lumea păpușilor handmade. Am început să studiez mai profund tema respectivă și am rămas impresionată de lucrările creatorilor de păpuși din mai multe țări ale lumii. Apoi am încercat să fac și eu câte ceva. Păstrez și acum acasă primele mele „ creații".

Mai târziu am început să fac cadouri celor apropiați și am fost plăcut surprinsă de reacțiile lor. Iar acest fapt m-a determinat să încerc să le pun şi în vânzare, să lucrez pentru mine. Mi-am pus lucrările pe diferite rețele de socializare, pe forumuri tematice la noi în Republica Moldova, iar mai apoi şi în Rusia. Recent mi-am deschis și blogul personal: www.luciashandmade.blogspot.com

- Și inspirația?

- Inspirația vine, cred, din copilăria mea. Am avut o copilărie foarte frumoasă, datorită părinților mei. Mai vine și de la soțul Iurie și de la cei doi feciori ai mei - Adrian și Sebastian, care mă susțin în toate.

Mă inspiră foarte mult și vorbele bune, pe care le aud de la cumpărători.

- Care sunt direcţiile în care creaţi?

- Ceea cu ce mă ocup să numește „Păpuși de interior". Am ales să lucrez cu textil, care este vopsit cu soluție de cafea și vanilie, apoi păpușa este pusă la rolă și coaptă. O tehnică foarte interesantă și „aromată". Mirosul de cafea se menține foarte mult timp, iar păpuşa devine un obiect foarte special.

- Din ce ţări ale lumii vă vin oameni să le faceţi păpuşi?

- Păpușile, create de mine și-au găsit casă în mai multe țări ale lumii. În primul rând, la noi, în Republica Moldova, apoi în Ucraina, în Rusia - Moscova, Sankt Petersburg, Nijnii Novgorod, Permi, Norilsk, Franța, Cehia, Israel, SUA și Germania.

- Care a fost cea mai interesantă comandă pe care aţi avut-o?

- A fost, de fapt, comandă cea mai dificilă. De la început nu am avut o mașină de cusut, păpușile le lucram manual. Mi s-a propus să cos 15 iepurași pentru un botez. Și timp de 3 săptămâni am realizat comanda. După o astfel de experiență, nu mă tem să mă apuc de nimic din lumea frumoasă a creării păpuşilor, mai ales că acum am și mașină de cusut, iar procesul tehnologic este mai uşor pentru mine.

- Ce vă doriţi să creaţi în viitor?

- În viitor mă văd tot creând păpuşele, poate în altă tehnică, poate forma se va schimba. Un lucru pot să-l spun sigur - vor fi frumoasele păpuşi din lumea copilăriei noastre.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.