Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  (VIDEO) „Zine-uri, de la practică la teorie” – atelier de creație organizat în premieră la Chişinău

(VIDEO) „Zine-uri, de la practică la teorie” – atelier de creație organizat în premieră la Chişinău imprimare

16.05.2018  

Prima ediție a Zinefest Chișinău s-a desfășurat în perioada 10-16 mai, în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Participanții au avut parte de lecturi publice, mini-prelegeri, întâlniri cu creatorii de cărți de artist și de zine-uri, precum și la prezentări de proiecte tipografice independente din Chișinău.

Atelierul a fost susținut de către Teodor Ajder, redactor și co-fondator al revistei diasporene „Mămăliga de Varșovia".

Participarea la atelier a fost gratis. Organizatorii au oferit toate materialele necesare.

Absolvenții atelierului au primit diplome de participare, precum și seturi de zine-uri, pe care le vor crea participanții la atelier. 

În cadrul atelierelor au participat 5 echipe, studenții din anul I și anul II ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Aceștia au creat propriile reviste pe parcursul celor 4 zile.

Fericiți și încântați de experiența pe care au avut-o, în a cincea zi, aceștia au ieșit în fața blocului central pentru a-și expune rezultatul muncii lor.

Proiectul a fost realizat în cadrul programului guvernamental de granturi Diaspora Engagement Hub, implementat de către Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.