Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Un tren de ciocolată nu poate fi niciodată ratat!

Un tren de ciocolată nu poate fi niciodată ratat! imprimare

O săptămână dulce-amăruie la Bruxelles

26.11.2012  

În Săptămâna Ciocolatei la Gara feroviară Midi de la Bruxelles, călătorii au avut ocazia să nu întârzie cel puţin la un tren. Şi asta s-a întâmplat pentru că trenul amplasat până azi în centrul culoarului Gării era de ciocolată.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Rodica Socolov | Bruxelles

Nu se cunoaşte dacă trenul, confecţionat de Andrew Farrugia, meşter în prepararea ciocolatei de pe Malta, va intra în cartea Recordurilor Guinness. Minunea respectivă de o lungime de 34 de metri e clar că n-a fost pregătită pentru degustare.

În Săptămâna Ciocolatei această operă de artă, alături de un pian la fel de ciocolată, cu excepţia claviaturii, a captivat atenţia a mii de vizitatori ai capitalei Europei. Unii au mers în grabă, parcurgându-l doar cu privirea, iar alţii s-au fotografiat pentru amintire.

Organizatorii Săptămânii Ciocolatei de la Bruxelles, agenţia de publicitate K'X Creations, agenţia de comunicare şi turism Visitbrussels şi compania Belcolada, au instalat trenul de ciocolată la Gara Midi după ce majoritatea producătorilor locali de ciocolată s-au arătat dezinteresaţi de a participa la acest eveniment.

Se vede că producătorii de ciocolată de la Bruxelles nu-şi prea fac griji pentru atragerea cumpărătorilor, căci asocierea dintre Bruxelles şi ciocolată mai rămâne a fi extrem de puternică. Astăzi la Bruxelles activează 32 de companii specializate în producerea ciocolatei şi există 259 de magazine unde se vând astfel de produce. Printre cele mai recunoscute mărci de ciocolată se plasează: Newhous, Pierre Marcolini, Wittamer, Corne Port-Rozal, Godiva, Galler, Leonidas.

Citeşte despre ele AICI.

Chiar dacă Săptămâna Ciocolatei la Bruxelles n-a avut impactul dorit, cu degustări şi conferinţe în special cu plată, ecoul ei va mai fi auzit: diferite părţi ale trenului de ciocolată vor fi amplasate pentru perioade mai lulgi în alte localuri.

Locomotiva trenului, de exemplu, va fi achiziţionată de Muzeul Ciocolatei, situat nu departe de Grand Place. Părţi ale trenului vor fi expuse la Ambasada Malta şi posibil la Muzeul Trenului.

Pianul de ciocolată a lui Farrugia va deveni proprietate a companiei Roland, producător de software şi instrumente muzicale electronice. Aveţi, deci, grijă să nu procuraţi cumva un pian de ciocolată.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.