Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  De la necesitățile unei tinere mămici, la o afacere de succes

De la necesitățile unei tinere mămici, la o afacere de succes imprimare

10.06.2019  

Tina Ciornaia este o mămică care găsește inspirație în tot ce o înconjoară, iar deja de cinci ani aceasta este reprezentanta „by Bagy” în Moldova. „by Bagy” este un brand ce creează rucsacuri și slingsuri pentru o transportare mai ușoară și plăcută a copiilor. Ergo fiind și confecționate doar din materiale sută la sută naturale, accesoriile au drept obiectiv să aducă grija față de copil la un alt nivel.

— Cum a apărut ideea creării acestui brand?

— Cele mai interesante idei apar în momentul în care lucrul de care ai nevoie nu există sau te dezamăgești în acesta, anume așa a și apărut primul ergo marsupiu, pe care l-am confecționat pentru fiica mea. Marsupiul pe care l-am procurat noi nu era suficient de comod, materialul nu era potrivit și nu avea furniturile necesare unui asemenea rucsac. Ideea businessului, însă, a apărut mai târziu, când cunoscuții noștri au aflat despre ocupația mea, le-au plăcut rezultatele finale și m-au rugat să creez rucsacuri în cantități mai mari.

 

— De ce aceste accesorii sunt un lucru util și practic necesar oricărei mame?
— Rucsacurile și slingsurile, după părerea mea au mai multe utilități precum:
• Adaptarea mamă-copil. Datorită rucsacului/slingsului, adaptarea la o nouă viață este mai ușoară, mamelor le este mai ușo să se descurce cu lucrările casnice, iar copilul se simte protejat, fiind mereu alături de mama.
• Utilitatea psihologică. Copii, în special nou-născuții, după 9 luni petrecute în burta mamei, sunt obișnuiți cu prezența mamei, cu bătăile inimii și vocea acesteia, iar după naștere, ei au nevoie de aceleași senzații.
• Practicitatea. La noi străzile din oraș nu sunt adaptate deplasărilor cu cărucioare, de aceea pentru mamele active este mult mai comod și ușor să ducă copilul în acest rucsac/slings. De exemplu, datorită acestui accesoriu mamele pot ușor să coboare cinci etaje ale unei locuințe ce nu dispune de ascensor și să urce într-un microbuz.
 Sănătatea fiziologică. În ergo rucsacurile şi slingsurile noastre copilul se dezvoltă corect și se corectează formele ușoare de displazie. Nu provoacă tensiune pe coloana vertebrală sau bazin, probleme care apar chiar atunci când copilul este dus în brațe.

 

— Cum are loc procesul de confecționare a rucsacilor/slingsurilor?
— La moment, procesul este automatizat, dar mereu rămâne loc de clipe de creativitate. Întâi de toate, Olga Boieru, fondatoarea „by Bagy”, alege materialul – acesta e cel mai creativ moment pe care îl adorăm ambele. Acum lucrăm cu materie din Spania care se deosebesc radical de materialele de pe piața noastră. Rucsacurile sunt din bumbac natural, iar luna aceasta am lansat o nouă colecție din in. De asemenea ținem cont și de ultimele tendințe ale modei, selectând cele mai actuale culori. Asortimentul nostru larg permite oricărei mame să aleagă un rucsac numai potrivit stilului acesteia. Procesul de lucru este standard, însă dacă accesoriul este personalizat, toate lucrările sunt efectuate manual.

 

— Cât durează procesul de confecționare unei rucsac?
— După cum am mai menționat, dacă e să vorbim despre un rucsac standard, acesta poate fi cusut în doar câteva ore, pornind de la croire.

 

— Ce model se bucură de cea mai mare popularitate?
— Cel mai întrebat model est „ergo rucsac universal”. Denumirea acestuia nu este întâmplătoare, ceea ce îl face deosebit este faptul că panoul de pe spate poate fi detașat, chestie care este foarte binevenită pe timp de vară. Pe lângă aceasta, rucsacul vine în set cu glugă detașabilă și o genată de umăr pentru mărunțușurile mamei. Toate aceste detalii conferind accesoriului maxim confort și practicitate.

 

— De unde vine inspirația pentru modele și printuri?
— Ideile de print apar din orice. Pot vedea o casă  vopsită într-o nuanță frumoasă, iar în minte deodată să apară modelul unui rucsac. Ce ține de modele, aici e și mai simplu, noi lucrăm în colaborare cu părinții care utilizează activ aceste accesorii, astfel avem ocazia de a afla cât mai mult despre necesitățile cumpărătorilor. Așa au apărut și panoul detașabil de la spate, elasticele la slingsuri și multe alte detalii.

 

— Unde pot fi cumpărate aceste accesorii?
— Noi mereu avem exemplare gata făcute. Magazin fizic nu avem din motivul că, repet, deplasarea mamelor cu copii este dificilă, de aceea de cumpărat rucsacurile este posibil în cadrul diferitor expoziții, iarmaroace și desigur online, pe site-ul nostru oficial sau pe rețelele de socializare. Un alt serviciu care îl prestăm pe lângă livrarea rucsacilor, este instructajul de utilizare pentru persoanele care au anumite întrebări, dar nu știu cui să le adreseze sau se intimidează să o facă.

 

— Ce lucrare v-a dat bătăi de cap la confecționare?
— Cred că e cazul să menționez primul rucsac făcut la comandă. Mereu mă întrebam dacă corect fac, dacă îi va plăcea oare clientului, ce preț ar fi cel mai bine să pun pentru a fi convenabil și cum să-mi evaluez produsul și munca depusă.

 

— Ce alte accesorii confecționează „by bagy”?
— Noi confecționăm diferite accesorii pentru slingsuri precum: pelerină călduroasă pentru toate tipurile de slingsuri, cape pentru curelele de la rucsacuri, rucsacuri sportive, iar mai nou,  am început să coasem și rochii din in „mama+fiica”. Într-un cuvânt, procesul nostru creativ niciodată nu se oprește.  

 

— Planificați pentru viitor să veniți și cu alte accesorii pentru copii?
— Desigur că noi suntem mereu în cătare de idei și posibil să confecționăm ceva legat de rucsacuri sau poate ceva nou, ceva revoluționar. Vedem ce va fi, procesul creativ este imprevizibil.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: arhiva personală 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.