Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Jucării de calitate pentru dezvoltarea copiilor

Jucării de calitate pentru dezvoltarea copiilor imprimare

Jucării de marca LEGO și DUPLO de la UNICEF pentru copiii din Moldova

27.12.2012  

Și numărul 1, și numărul 2. Copiii de la grădinița nr. 1 și nr. 2 din satul Bulboaca, Anenii Noi, au primit astăzi un set de jucării de marca LEGO și DUPLO, ca parte a unei inițiative de parteneriat public-privat dintre UNICEF și Fundația LEGO, cu suportul Ambasadei Danermacei în Republica Moldova și Ministerul Educației.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„Suntem încântați să vedem că tot mai mulți copii din Moldova au șansa să meargă la  grădiniţă și să se bucure de condiții tot mai bune pentru educație”, a declarat în cadrul ceremoniei  de donație Alexandra Yuster, Reprezentant UNICEF în Moldova.

Ministrul Educației Maia Sandu a afirmat că jucăriile LEGO ajută copiii să devină creativi, inventivi și îi învață să lucreze în echipă. „Sunt sigură că și copiii de la această grădinița vor fi încântați de acest cadou. Vreau să le mulțumesc colegilor de la UNICEF, Fundației Lego și Ambasadei Danemarcei pentru acest cadou”, a spus Maia Sandu.

În total, peste 57, 000 de copii, inclusiv copii cu nevoi speciale, din 517 de grădinițe și centre comunitare din țară vor primi astfel de jucării în valoare totală de 1 milion și jumătate de dolari. Jucăriile vor fi distribuite de către Ministerul Educației și vor ajunge la grădinițele din cele mai sărace localități ale țării.

Comunicatul de presă UNICEF în română și engleză sunt aici.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.