Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  „Veșnicia s-a născut la sat”

„Veșnicia s-a născut la sat” imprimare

Proiect în curs de dezvoltare

30.01.2020  

Alexei Luca este artistul care a reușit să transforme orașul său de baștină, Costești, într-un oraș al culorilor, prin intermediul picturilor sale murale. Tânărul a dat start unui proiect nou, este vorba despre o sculptură care se preconizează a fi instalată pe unul dintre dealurile din Costești.

Despre semnificația sculpturii Alexei afirmă că are un caracter simbolic: „Sunt două cercuri unul mai mare și unul mai mic, noi mereu pornim de la ceva mic și ne ridicăm undeva sus, dar sunt momente când ne întoarcem în punctul de pornire. Sculptura include simbolul infinitului, dar într-o formă ascunsă, decorul negru reprezintă rănile trecutului. Cercul mic este nucleul de unde ne-am pornit și ne duce spre noi succese. Sculptura reprezintă și familia, două inele ce leagă două persoane” .

La etapa actuală pictorul mural din Costești a investit 2000 de euro din propriul buzunar și 700 de eu pe care a reușit să-i adune de la oamenii care-i susțin idea. Însă pentru a realiza idea este nevoi de o sumă de 8000 de euro.

Sculptura de 8 metri înălțime, după cum precizează Alexei, va deveni o atracție turistică nouă a orașului Costești și își va justifica cheltuielile. Iar pe lângă sculptura - simbol, în apropierea de aceasta, se planifică o cafenea.

În această ordine de idei Alexei Luca vine cu un mesaj către potențialii membri ai echipei : „Cine vrea să se alăture echipei noastre, vă aștept cu nerăbdare. Pentru a continua proiectul am nevoie de ajutorul tău și îl poți face pe Patreon sau pe PayPal, o sponsorizare care te va face patronul sculpturii. Iar la finalizarea proiectului fiecare persoană care a contribuit la instalarea sculpturii va fi menționată pe un panou special amenajat”.

https://www.patreon.com/alexeiluca

https://www.paypal.me/alexeiluca

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Luca

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.