Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Costumul tradițional purtat cu demnitate pe glob. Episodul 4 cu mărțișor Update

Costumul tradițional purtat cu demnitate pe glob. Episodul 4 cu mărțișor Update imprimare

Valorizarea costumului tradițional cu ocazia Mărțișorului

13.03.2013  

Baku, Iași, Istanbul, Odessa, Viena, Londra, Paris, Varșovia, Madrid, Sarajevo, Vilnius, Padova, Torino sau Tallinn sunt câteva dintre orașele lumii în care compatrioții noștri din străinătate au purtat, cu demnitate, costumul tradițional, alături de mărțișor.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

11.03.2013. Pe mai multe meridiane ale globului costumul tradițional a fost purtat cu demnitate de concetățenii noștri aflați peste hotare, iar principala ocazie aleasă pentru această acțiune a fost Sărbătoarea Mărțișorului. În aceste zile, Biroul pentru Relații cu Diaspora a prezentat în aceste zile bilanțul evenimente organizate de către moldovenii aflați peste hotare și dedicate sărbătorilor de primăvară.

Mărțișor la Torino

Mărțișor la Torino

Costumul tradițional a fost purtat cu demnitate de moldoveni la Torino, în Italia, cu ocazia Mărțișorului.

Grigore Vieru omagiat la Paris

Poetul Grigore Vieru a fost omagiat la Padova, în Italia, printr-un spectacol intitulat „Mamă, tu ești patria mea!”.

Padova Asociația Baștina

Și un alt costum tradițional purtat cu demnitate la Padova.

Mărțișor la Padova.

Update 13.03.2013. Peste 3000 de moldoveni din Padova au participat la Festivalul Mărțişor. Participanții au fost salutați de Victor Lutenco, Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Costumul tradițional la Tallinn

Costumul tradițional a fost purtat cu demnitate și la Tallinn, cu ocazia Mărțișorului.

Mărțișor în costum tradițional la Odessa, Ucarina

Mărțișorul a fost marcat în costum tradițional și la Odessa, în Ucarina.

Mărțișor la Paris

Și la Paris, în Franța, asociațiile diasporei au marcat, în costum tradițional, sosirea anotimpului renașterii naturii.

Imagini oferite de Biroul pentru Relații cu Diaspora.

Costumul tradițional purtat cu demnitate la Odessa. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Odessa. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Paris. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Padova. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Paris. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Torino. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Torino. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Torino. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Torino. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Torino. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Tallinn. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Tallinn. Padova, Italia. Costumul tradițional purtat cu demnitate la Padova. Mărțișor la Padova.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.