Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Ana-Maria Cojocaru și bucatele care îți lasă gura apă

Ana-Maria Cojocaru și bucatele care îți lasă gura apă imprimare

22.06.2016  

Pentru ea gătitul este o plăcere, este liniștea și iubirea pe care o transmite prin bucatele sale delicioase. Ana-Maria Cojocaru trezește emoții de fiecare dată când gătește, iar nici o rețetă nu e preparată fără a schimba ceva în ea. Bucatele pregătite sunt rezultatul unei munci asidue pe care mai nou le împărtășește și cu alții pe blogul ei culinar.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Ana-Maria Cojocaru provine dintr-o familie de antreprenori. Și-a pornit drumul în viața socială prin calea voluntariatului politic în timpul facultății de drept. După cinci ani de politică, a fondat cu partenerul său un magazin de „Lifestyle & Home Decor”. Ca și designul interior, gătitul era un hobby care a vrut să-l manifeste la nivel social sub forma unui blog, Anne-Marie Cuisine, de unde se poate inspira oricine în pregătirea unui cine sau a unui desert.  

szdvg

Ana-Maria a povestit pentru Stiripozitive.eu ce bucate a gătit pentru prima dată, de unde s-a inspirat, dar și ce nu lipsește niciodată de pe masa din bucătăria ei.  

• E important să promovăm tradițiile culinare

Cultura gătitului e frumoasă întrucât, adună pe cei dragi în jur, îi unește și întruchipează în sine valori de familie, care îmi sunt foarte aproape. Oamenii sunt tot mai ocupați, iar noi pierdem ca societate din tradițiile și plăcerile simple ale vieții. Scopul blogului este conservator, de a bucura pe cei dragi și de a păstra tradiția gătitului în viața de zi cu zi. Eu cred că este important să promovăm acest lucruri prin diferite metode inclusiv și printr-un blog culinar.

fcbh

xcb

• Primele bucate gătite de Ana-Maria au fost foarte condimentate

Prima mâncarea a fost piept de pui cu legume de vară. Era cu siguranță foarte condimentat, pentru că mie îmi plac gusturile stridente. În anii de liceu eu găteam cel mai mult deserturi, fratele meu le adora și tot el era supus experimentelor.

dg

jmn.

• Sursa ei de inspirație a fost istoria și evoluția rețetelor

Admir tot ce a creat mâna omului din darurile naturii. Evident îmi plac mult bucătariile care au creat revoluții despre modul în care mâncăm și au stat la bazele Haute Cuisine, precum Alain Ducasse sau Jacquies Pepin. Admir în bucătărie delicatețea. De multe ori am chef de mâncare simplă și țărănească precum este bucătăria italiană sau mexicană, dar niciodată nu voi refuza să mănânc ceva sofisticat.

dsg

lkk

• Rețele tradiționale s-au transmis în familia ei de la o generație la alta

În familia mea s-au transmis rețetele tradiționale. Părinții mei, în tinerețe, au trăit cinci ani în Germania. De acolo mama a învățat să facă un fel de pizza formidabilă, cu ou, limbă, ceapă caramelizată și roșii marinate, pe care le prepara micuțe ca pe niște gustări. N-am mai întâlnit în nici o familie și în nici o sursă culinară această rețetă, dar neapărat o voi împărtăși. Tatăl meu e faimos pentru un pilaf incredibil, rețeta care a fost desăvârșită în vreo 20 de ani. El gătește extrem de gustos, stilul său e diferit față de a mamei, și este mai mult este orientat către bucatele bărbătești.

gfbmk

klș

• Are rețete preferate pe blog cu care se mândrește

Urmează să apară o rețetă Boeuf Bourguignon, de care sunt îndrăgostită ca și de toată bucătăria franceză. Carnea are un gust deosebit, cu multă aromă de vin care se ține la cuptor patru ore. Este o mâncare de ocazii speciale și avantajul ei este că se poate găti cu o zi înainte să fie servită oaspeților.

hfmf

• De pe masa din bucătărie, niciodată nu lipsesc lumânările

Eu ador lumânările, ele creează atmosferă caldă, dacă vreți, uneori chiar intimă. Luminează cu energia lor la cină și îmi decorează diminețile. De asemenea e nelipsită la ceremoniile de ceai în sezonul rece. O mâncare la care depui mult suflet și inspirație, nu poate fi servită într-un mod haotic. Detaliile transformă masa într-un ritual de familie, unde îți împărtășești cursul zilei, faci planuri sau pur și simplu celebrezi viața.

kș/

hgkm

• Cel mai des îi place să gătească dejunul 

Minim trei zile din șapte, la dejun prepar ouă în diferite moduri: cocot, poșate, omlete, scrob cu legume, sosuri sau pâine prăjită. Antrenorul meu sportiv nu mi le interzice, iar eu într-un cuvânt le ador.

fgj

jl

gjn

• Eșecurile culinare sunt naturale

Toți le avem în bucătărie eșecuri. Important este să nu avem frică de ele și dacă n-a ieșit din prima, să mai încercăm odată. Am încercat să gătesc mai demult prăjitura „Pavlova” (rețeta tradițională cu căpșuni, kiwi și fructul pasiunii). Bezeaua mi-a ieșit perfect, dar frișca nu se întărea pentru cremă. Am stat vreo șase ore, am schimbat trei cutii de frișcă și într-un final am aruncat tot.

hghk

• „Bărbații sunt cei mai buni bucătari”

Bucătarii principali în restaurante sunt bărbații, întrucât e o muncă foarte grea pentru o femeie. Eu una ador când bărbații mei gătesc, ei depun mult suflet în acest proces și sunt mai atenți la detalii. Eu aș îndemna toți bărbații să gătească cât mai des, în special pentru femeile lor.

hmkj

cgvmj

Autor: Cristina DUDUCIUC

Foto: Arhivă personală 

 

ijl ugl ih uill uil yul uil uișl uil u8yl yu8jol yujol yfol yffu7jol 6to 6t7yi t6iky tyik tyi t56iy tyyi r6ti 6rt5iyk tyki tyik tyik 6ti 6yri 6rt5i tri rtj trfuj rtu tr55uj
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.