Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  (Foto) Poartă Zéphyr de Natalia Bescorlovalnîi

(Foto) Poartă Zéphyr de Natalia Bescorlovalnîi imprimare

20.10.2016  

Zéphyr – din franceză se traduce ca zefir. Pentru Natalia Bescorlovalnîi, Zéphyr nu se mănâncă, ci se poartă. Natalia este o tânără creatoare de modă, iar brandul pe care l-a creat poartă acest nume.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Natalia Bescorlovalnîi încă din copilărie era pasionată de modă și îi plăcea să îmbrace haine deosebite. Pe parcursul anilor a observat ca în Moldova e dificil să-și găsească piese vestimentare pe placul ei, astfel a decis să meargă la un curs de design vestimentar și să creeze tot ce îi vine prin cap.

Zephyr

Natalia este studentă la jurnalism. Vă întrebați de ce a ales jurnalismul, fiind îndrăgostită de crearea pieselor vestimentare? Și echipa Stiripozitive.eu a fost curioasă să afle răspunsul la această întrebare: 

„Aceste două profesii au o tangență, deoarece atunci când dorești să te poziționezi pe piața autohtonă ca o marcă de succes, ai nevoie de anumite abilități de comunicare. Jurnalismul completează, în cazul meu, designul vestimentar. Nu am ales să merg la Academia de Arte pentru că aveam prea multe idei și nu eram sigură în care din ele mă regasesc. Nu îmi pare rău că am mers la jurnalism, pentru că am învățat multe strategii de comunicare și modalități de promovare a propriei afaceri”, povestește Natalia.

Zephyr

Cu puțin timp în urmă Natalia a creat marca Zéphyr, iar povestea a început astfel

Zéphyr a luat naștere atunci când am început să mă regăsesc în lucrurile care mă fac fericită. De câțiva ani îmi cream propriile ținute, și la un moment dat, am înțeles că m-am maturizat și doresc ca femeile să poarte ceea ce creez eu. Zéphyr, din franceză se traduce ca zefir, instant îți trezește o senzație plăcută și te duce cu gândul la ceva dulce, ușor, fin colorat și se combină perfect cu hainele pe care le creez”, spune tânăra creatoare de modă.

Zephyr

Prima piesă creată de Natalia a fost o fustă midi cu pliuri și cu buzunare laterale. Îi era foarte dificil să-și găsească o fustă midi și din acest motiv, prima a fost ea.Zephyr

„Femeile preferă rochiile și fustele midi, bluzele pastelate și sacourile cu franjuri, pentru că inspiră un aer de feminitate, sunt comode și e foarte ușor să le combini cu diverse tipuri de încălțăminte și accesorii”, zice Natalia.

Zephyr

În această toamnă a realizat a 2-a colecție, ce poartă numele „Autumnal Powder”, ea fiind inspirată din moda anilor ’60. Natalia a optat pentru stilul retro: culottes, rochii midi și neck bow-uri. Periodic, creează și alte piese vestimentare, pentru a avea o gamă largă de modele și pentru a oferi o multitudine de idei pentru ținutele femeilor care o urmăresc:

Zephyr

Zephyr

Zephyr

„Încerc să selectez mai mult stofele naturale – bumbac și lână, deoarece anume ele oferă confortul pe care îl caută fiecare femeie. În cazul în care imi place foarte mult o anumită stofă, dar ea nu este naturală – fac o excepție, dar foarte rar”, mărturisește tânăra.

Pe Natalia o inspiră foarte mult oamenii și anume multitudinea de caractere și de personalități. La fel, o poate inspira și muzica pe care o ascultă, dar cel mai des, ideile îi vin în momentele în care nici nu se aștepta, fără ca să înțeleagă care e sursa lor.

„Creațiile mele sunt purtate de femei nonconformiste, independente, dar în același timp - feminine și creative. Femeia Zéphyr își exteriorizează personalitatea și emoțiile prin ceea ce poartă și se simte confortabil în propria piele. Îmi place să creez articole vestimentare doar pentru femei, și nu cred că voi dori vreodată să mă reprofilez”, spune creatoarea de modă.

Zéphyr activează în regim online. Persoanele care doresc să procure un anumit articol, pot scrie pe pagina de Facebook sau Instagram, iar Zéphyr livrează doza de fericire acolo unde îi este comod!

Zephyr

În viitorul apropiat Natalia Bescorlovalnîi planifică să participe la mai multe evenimente cu tematică fashion, să studieze aprofundat istoria modei și să creeze piese vestimentare care vor inspira femeile.

Foto: arhivă personală

Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.