Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Top 5 replici cum să enervezi un Fotograf

Top 5 replici cum să enervezi un Fotograf imprimare

25.11.2016  

Fotografia este o artă, deoarece prin intermediul ei poate fi transmis un număr nemărginit de trăiri sau sentimente. Ea reprezintă o amintire, motiv pentru care fiecare dintre noi are cel puțin un album foto care înrămează sute de momente petrecute alături de familie sau prieteni.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

O fotografie poate spune mai mult decât o mie de cuvinte. Desigur, aceasta fiind realizată de un fotograf, care știe cu siguranță să imortalizeze clipele ce vor fi privite și admirate de-a lungul anilor ca și în prima zi. Totuși, pentru a edita pozele, fotograful are nevoie de timp și imaginație, ca într-un final să aducă zâmbete largi și priviri fericite clienților. Unii însă, fiind nerăbdători, vor să aibă fotografiile la îndemână direct după eveniment, o problemă care devine tot mai enervantă pentru persoana care le face. Există și alte lucruri prin care poți scoate din sărite un fotograf, câteva din ele fiind enumerate de Mihai Ștefan pe pagina sa de facebook. 

dfg

Iată 5 replici cum să enervezi un Fotograf:

1. Întreabă-l când sunt gata pozele. Oricât ți-ar spune întreabă-l de ce așa târziu. Fotografia este o artă și orice fotograf care se respectă, nu o să-ți trimită fotografiile cum sunt pe aparat, el o să prelucreze fiecare poză în parte și nu, nu pentru că cele de pe aparat ar fi urâte, el este un profesionist și numește fotografie doar produsul finit care poate fi înrămat. Ca orice artist, acesta are nevoie de inspirație, deci prelucrarea nu o va face zi-noapte, ci doar în momentele când se simte inspirat.

2. Spune-i să te facă el „bine” în Photoshop. Da, el prelucrează fotografiile… culoarea, lumina, îți mai scoate un coș, etc. dar, nu o să stea niciodată să te slăbească în 100 de poze, nici nu o să te facă roșcată cu ochii verzi dacă tu nu ești așa. De ce ai vrea asta? Vrei să îți amintești cum ai fost tu în acel moment sau cum ai fi vrut tu să fii?

3. Pune filtre de Instagram și cropuieşte fotografiile cum vrei tu. Ai primit fotografiile, omul acela s-a chinuit să scoată culorile din fotografiile pe care tu le-ai primit, a muncit la asta. Dacă știai că îți plac filtrele de Instagram, de ce nu l-ai rugat să ți le dea originale? Îl mai scuteai de muncă în plus.

4. Pune-l să facă poze multe, multe, multe. Profesionist fiind, a fost la mai multe evenimente decât tine și crede-l! Știe care sunt momentele importante la un eveniment. O să îți pozeze tot ce este important, nu o să îți facă 3000 de poze ca tu să alegi 100 .

5. Pune-l să îți facă poze gratis și când nu acceptă, întreabă-l de ce lucrează atât de scump. Precum un instalator, care îți repară țevile contra cost și un fotograf îți face fotografii contra cost. Da, este pasiunea lui, pasiune cu care își câștigă existența. El a investit bani frumoși în aparatură, nu ai idee cât. A investit timp pentru că oricât talent ai avea dacă nu muncești el nu înflorește. 


EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.