Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  O vizită la Muzeul Lumière din Lyon, Franța, fără o cameră ascunsă

O vizită la Muzeul Lumière din Lyon, Franța, fără o cameră ascunsă imprimare

Știripozitive.eu vă invită să ne urmați într-o excursie virtuală la Muzeul Lumière

08.11.2012  

Muzeul Lumière din Lyon, Franța, oferă vizitatorilor o călătorie istorică, estetică și științifică a invenției cinematografice din 1895 de către Louis Lumière.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Știripozitive.eu vă invită să ne urmați în această excursie virtuală, cu obiecte insolite. Cristina, o tânără din Moldova care își face studiile la Lyon, este ghidul nostru în această aventură în care descoperă pentru noi lumea din debutul cinematografiei, fără să folosească o cameră ascunsă.

Musee Lumiere

La muzeu pot fi văzute și chiar testate multe dintre aparatele inventate de către frații Lumière, urmând pașii care au dus la evoluția filmografiei. Printre dispozitivele expuse se numără și primul aparat de proiecție cinematografică, așa-numitul „Nr. 1", care a proiectat primele zece filme în seara zilei din 28 decembrie 1895 la Grand Café de la Paris, în fața celor 33 de spectatori curioși.

Musee Lumiere

Frații Auguste și Louis Lumiere sunt considerați inventatorii primului aparat de filmat și a primului aparat de proiecție cinematografică.

Musee Lumiere

Vizitatorii au acces la mai bine de 21 de săli care ocupă 4 etaje ale vilei care a aparținut odinioară lui Auguste Lumière, proprietarul unei uzine de aparate de fotografiat. Acum, întregul domeniu, inclusiv hambarul în care a fost filmat primul film, aparține Institutului Lumière.

Musee Lumiere

Fotografii de Cristina Chirsanov

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.