Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Capodopere de răbdare și dexteritate la Muzeul Miniaturilor din Lyon

Capodopere de răbdare și dexteritate la Muzeul Miniaturilor din Lyon imprimare

În această excursie virtuală mergem cu lupa

04.12.2012  

Costume, modele, măști și protetică, animale false, animatronics, roboți și monștri de toate tipurile, peste 300 de artefacte autentice de pe platourile de filmare dezvăluie, la Muzeul Miniaturilor din Lyon, toate trucurile și procedeele la care recurg magicienii din cinema.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Muzeul Miniaturilor și al Cinematografiei din Lyon, Franța, prezintă vizitatorilor două colecții rare și insolite.

„Pe de o parte, sunt scene miniaturale create de artiști internaționali, reprezentând peste 100 de reproduceri hiperrealiste ale spațiilor noastre de viață de zi cu zi", povestește ghidul nostru secret, originar din Moldova, în această excursie virtuală în care mergem cu lupa.

Muzeul Miniaturilor Lyon

Dincolo de performanță, aceste lucrări sunt adevărate casete cu „iluzii vizuale", evocatoare de amintiri și nostalgii, întrucât toate scenele reproduse sunt de un realism tulburător. Fiecare detaliu este bine pus la punct, de la iluminarea subtilă a cadrului, la imitarea patinei timpului și utilizarea frecventă a materialelor originale.

Muzeul Miniaturilor Lyon

O altă atracție sunt lucrările privite prin lupă: sculpturi în chibrituri, tablouri minuscule realizate prin micro-decuparea hârtiei, sculpturi în castane, în coajă de ou, origami și alte capodopere de răbdare și dexteritate.

Muzeul Miniaturilor Lyon

Pe de altă parte, este o expoziție unică în Europa, care ilustrează tehnicile și efectele speciale utilizate în cinematografie.

Muzeul Miniaturilor Lyon

Orașe futuriste sau planeta în miniatură, nave spațiale sau aeronave în zbor, explozii și scene de catastrofă, modele și numeroase documente de arhivă împrumutate de la muzee și studiouri internaționale permit vizitatorului să descopere iluziile minunate ale creatorilor de efecte speciale.

Muzeul Miniaturilor Lyon

Această excursie instructivă, susținută de 300 de machete și obiecte originale de pe platourile de filmare, dezvăluie magia celor mai mari studiouri de film de astăzi.

Fotografii de Cristina Chirsanov

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.