Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Un garaj imens cu mașini în miniatură

Un garaj imens cu mașini în miniatură imprimare

O colecție de mașini, vizitată din mai multe colțuri ale lumii

07.01.2013  

Vadim Samsonov deține un garaj imens acasă, pentru că este colecționar de mașini în miniatură. Și are parte doar de priviri uimite atunci când arată poze cu propria colecție de machete auto.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Colecția de machete auto a lui Vadim poate fi vizitată pe site-ul său web Sairuscars.weebly.com și tot acolo pot fi lăsate reacțiile de uimire în fața acestei pasiuni extraordinare.

Cristian Osipov | Știripozitive.eu

- Vadim, de unde vine pasiunea ta de a colecționa mașini în miniatură?

- Am această pasiune față de automobile și machetele acestora din copilărie. Niciodată însă nu m-am gândit că le voi colecționa cândva, mai ales la vârsta mea.

- La ce vârstă ai început să le colecționezi?

M-am decis să colecționez machete în mai 2011, după un cadou făcut de prietena mea.

- Care a fost primul model?

- Macheta cu care a început totul este Mazda RX7 - Bburago - la scara 1:24. După asta am colecționat toate   machetele din epoca Uniunii Sovietice, care mi-au fost dragi la scara 1:43. Însă până la urmă m-am hotărât să colecționez modele numai la scala - 1:18. Și îmi place cel mai mult!

- Cât valorează întreaga colecție?

Are o valoare imensă, dar nu în sensul banilor. Cred că poate să ajungă la prețul unei vechituri care voi putea să o conduc. Este o adevărată plăcere să vii acasă și să te uiți la vitrină.

- Ce sacrificiu ai făcut pentru aceasta colecție? Și la ce poți să renunți de dragul ei?

- E o întrebare delicată. Sacrificiul cel mare ține de partea financiară și de multiplele priviri și opinii nedumerite la început. Sper să nu existe situații în care să trebuiască să mă despart de machetele mele.

- Te-ai gândit vreodată să o vinzi?

- Deja au fost vândute toate machete „low-cost". Dar nu am de gând să mă opresc, dimpotrivă - sper să am o vitrină imensă, plină cu machete rare.

- Ai participat la vreo expoziție?

- Încă nu. Colecția mea este prezentă pe mai multe forumuri și chiar am creat un website propriu Sairuscars.weebly.com. Statistica arată că este vizualizat din diferite colțuri ale lumii.

- Ce părere au apropiații despre pasiunea ta?

- La început au crezut că nu este nimic serios și în curând o să dispară. Toate întrebările s-au epuizat atunci când am făcut o vitrină pentru toată colecția.

- Și întâmplări din viața colecției?

- Numai priviri uimite atunci când arăt cuiva poze făcute de mine ale colecției mele. Și câteva întâmplări negative cu posturi vamale din Moldova și România.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.