Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  O vizită la Muzeul Regiei Transport Electric Chişinău | Galerie foto

O vizită la Muzeul Regiei Transport Electric Chişinău | Galerie foto imprimare

18.01.2013  

Jucăriile rămase de la copiii de pe vremea când clădirea Muzeului Regiei Transport Electric Chişinău era încă grădiniță, își găsesc loc printre exponate: cheia orașului este păzită de doi cățeluși de pluș, iar mașinuțele refac în miniatură traficul de pe străzile Chișinăului.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Clădirea Muzeului Regiei Transport Electric Chişinău a fost construită de diaspora belgiană între 1913 şi 1916. Iar până în 1971, înainte de a găzdui muzeul, a fost grădinița în care Kira Maximova, actualul director al Muzeului RTEC, își aducea copiii, pe vremea când era conductor, șofer, dispecer.

Muzeul RTEC

În anul 2012, 1935 de oameni au vizitat muzeul, însă cifra exactă nu poate fi calculată pentru că intrarea este liberă.  Din curte ne întâlnește un tramvai tras de cai, cu un clopoţel care odinioară anunța stațiile.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.