Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Modelele au o viață lungă

Modelele au o viață lungă imprimare

O expoziție cu un număr mare de machete mici

27.02.2012  

Spre deosebire de top-modele, modelele – atunci când sunt machete – au o viață lungă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Peste 200 de machete unicat au fost prezente în aceste zile într-o expoziție la Chișinău, organizată de Asociația Modeliștilor din Moldova și Muzeul Național de Arheologie și Istorie a Moldovei. Aceste modele nu defilează pe podium şi nici nu pozează în studiouri. În schimb, chiar dacă sunt confecționate din plastic, sunt la fel de fascinante ca manechinele vii.

În această expoziție, publicul a fost cel care a defilat în fața modelelor, și nu invers, cum se întâmplă la marile prezentări de modă. 

„ O să vă vină greu să credeţi cât de precise pot fi unele copii ale obiectelor reale. Sunt replicate chiar şi cele mai mici şi mai neimportante elemente, precum cablurile electrice, elementele sistemului hidraulic, ţevile tunurilor şi chiar oamenii, toate acestea fiind de zeci de ori mai mici decât în realitate", mărturisesc organizatorii evenimentului.

Aici, la expoziția de machete, prin munca și pasiunea oamenilor care au confecționat aceste obiecte, se vede bine care tanc a luptat în pustiu, care avion a fost exploatat intens și care a ieşit doar de pe porţile uzinei.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.