Prima pagină / Lucruri / High Tech  /  Joacă și învață profesiile viitorului împreună cu CODIFUN

Joacă și învață profesiile viitorului împreună cu CODIFUN imprimare

11.04.2017  

CODIFUN s-a lansat oficial – primul joc educațional online pentru tineri și nu doar ce-și propune să provoace sistemul de învățământ formal. Conceptul de „edutainment” ar presupune învățarea prin distracție. Fondatorul jocului este Veaceslav Caburgan, iar coordonatorul proiectului - Doru Curoșu care vin cu o nouă alternativă de învățare pentru tineri.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Aceștia își propun să ofere, tinerilor și nu numai, o platformă virtuală interactivă de învățare a domeniului IT, prin intermediul jocului CODIFUN. În timp, echipa își propune să digitalizeze treptat cât mai multe domenii educaționale prin joc. Jocul CODIFUN unește distracția cu învățarea. Jocul combină cursurile online cu cele offline pentru a avea cele mai bune rezultate în însușirea profesiei atât din domeniul IT, cum ar fi programare, design grafic, dar și despre antreprenoriatul IT și cultura Start-Up.

Fondatorul jocului, Veaceslav Caburgan, vede acest joc ca pe o soluție necesară educației noastre: „Educația trebuie sa fie relaxantă, astfel în CODIFUN nu vei găsi texte complicate sau lecții lungi și plictisitoare. Doar 15 minute pe zi! Atât timp e nevoie să dedice fiecare jucător unui curs, pentru a obține rezultate maxime cu eforturi (nu minime, dar) moderate. Încurajăm tinerii să se orienteze spre profesiile secolului 21, nu doar cele din sec 20”,  a precizat Veaceslav Caburgan, fondatorul jocului.

fedgv

Un accent deosebit va fi pus pe învățarea printării 3D, un domeniu care devine tot mai popular la nivel internațional, dar încă relativ necunoscut în Moldova. Astfel pentru prima data tinerii vor putea sa învețe modelarea si imprimarea 3D nu doar pentru distracție dar si pentru a avea o profesie. A doua profesie care poate fi însușită prin programul CODIFUN este Programator Web. Vei învăța limbaje de programare JavaScript, HTML si CSS, PHP.

fgfvb

Doru Curoșu, coordonatorul proiectului spune că: „Acest joc trebuie să devină o alternativă de învățare pentru tineri. CODIFUN, ar putea fi un pas spre digitalizarea educației, dar și pentru diversificarea intereselor tinerilor, încă de la școală. În ultimele luni m-am întâlnit cu sute de tineri din țară dornici să se dezvolte, mă bucur că în sfârșit putem lansa CODIFUN în Moldova”, a precizat Doru Curoșu.

După o anumită perioadă de joc, timp în care utilizatorii însușesc conceptele de bază ale profesiei, cei mai activi vor fi invitați să frecventeze 2-3 luni de cursuri în sistemul bootcamp pentru a finisa abilitățile practice ale profesiei, la unul din cele mai moderne centre IT din țară. Pentru a reuși sa fii parte a primei promoții care va fi lansata peste șase luni. Echipa CODIFUN te invită să te înregistrezi ca abonat acum în luna aprilie. Te poți înregistra aici (LINK http://codifun.com/register ).

vdsfcv

Fiecare lună petrecută în CODIFUN iți micșorează perioadă necesară de a fi prezent la bootcamp-ul offline. Fiecare al treilea curs in joc este gratuit, accesul la toate cursurile se face în baza unui abonament lunar al cărui valoare este mai mică decât o pizza.

Joacă și învață profesiile viitorului împreună cu CODIFUN Joacă și învață profesiile viitorului împreună cu CODIFUN Joacă și învață profesiile viitorului împreună cu CODIFUN Joacă și învață profesiile viitorului împreună cu CODIFUN
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.