Prima pagină / Lucruri / High Tech  /  Expoziție radio vintage la Chișinău Update

Expoziție radio vintage la Chișinău Update imprimare

Emoțiile se aud și la radio, la Radio Moldova la 82 de ani, datorită oamenilor

13.02.2013  

Noutățile ajungeau pe vremuri la oameni și prin aparate de radio pe care le considerăm acum de epocă, vintage.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Update 13.02.2013. Astăzi marcăm Ziua Mondială a Radioului. „Să celebrăm puterea radioului si să lucrăm împreună pentru a aduce lumea pe frecvența păcii, dezvoltării și drepturilor omului pentru toți”, spune Secretarul General ONU, Ban Ki-moon în mesajul său cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului.

09.11.2012. Istoria celor 82 de ani pe care îi împlinește acum Radio Moldova poate fi urmărită și prin această expoziție de aparate de radio vechi, deschisă la Casa Radio.

„Am vizitat şi eu expoziţia”, ne-a mărturisit Constantin Marin, Preşedintele Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”. Iar atunci când l-am întrebat ce gânduri i-a provocat această expoziţie de aparate radio vechi, emoţionat, ne-a spus: „Tehnica, la fel ca oamenii, se naşte, trăieşte şi apune. Dar mai şi rămâne în memorie: ca o clipă a vieţii şi ca viaţa unei clipe din existenţa umană. Contează ca acest fapt să nu ne împovăreze (încetinească) progresul”.

Radio Vintage

Arhiva sonoră a radiodifuziunii naţionale conservează pe diferite suporturi aproximativ 73000 de exemplare de înregistrări muzicale şi peste 21000 de exemplare de benzi vorbite. 

Radio Vintage

O singură persoană ar putea petrece 7 ani de audiţie non stop în încercarea de a parcurge integral materialul sonor din arhivă, mărturisește TRM.md.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.