Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  Un volum de poezii, meditaţii, eseuri de Ilie Motrescu, îngrijit de Ion Ţâbuleac

Un volum de poezii, meditaţii, eseuri de Ilie Motrescu, îngrijit de Ion Ţâbuleac imprimare

13.08.2014  

Printr-un efort de mai multe decenii al unui om şi al câtorva instituţii a apărut la Chişinău o carte.

Printr-un efort de mai multe decenii al lui Ion Ţâbuleac a apărut la editura „Lumina” din Chişinău un volumul de poezii, meditaţii şi eseuri „Am iubit cu atâta nădejde” de Ilie Motrescu, cel care „şi-a scris poezia adâncurilor pe o paralelă înstrăinată a ţinutului carpatic”.

Acestei munci a alcătuitorului volumului Ion Ţâbuleac s-au alăturat Uniunea Scriitorilor din Moldova şi Ministerul Culturii pentru a aduce bucuria descoperirii unui „poet al adâncurilor labişiene”.

„Bucură faptul că şi-a valorificat şansa ce i s-a dat totuşi, dându-ne versuri strălucite care conţin cu toată evidenţa însemnele marii poezii”, notează academicianul Mihai Cimpoi în deschiderea cărţii „Am iubit cu atâta nădejde” de Ilie Motrescu. 

Este o carte care confirmă că, de fapt, „contează nu momentul când intri în literatură, ci timpul cât rezişti în ea”.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.