Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  Autoarea Tatiana Scripa și motănelul Dorodont în vizită la Liceul „Liviu Rebreanu”

Autoarea Tatiana Scripa și motănelul Dorodont în vizită la Liceul „Liviu Rebreanu” imprimare

17.02.2017  

Picii din clasa a II-a de la Liceul „Liviu Rebreanu” din Chișinău au avut parte în această săptămână de o lecție mai deosebită. Tatiana Scripa, autoarea povestirilor rimate despre motănelul Dorodont a fost în vizită la copii.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Tatiana Scripa a fost în această săptămână la Liceul „Liviu Rebreanu” din Chișinău. Autoarea a povestit clasei a II-a despre motănelul Dorodont, care, deși este încă mic, învață și vrea să știe multe. Versurile din această carte descriu peripețiile motănelului și ale prietenilor lui: Marin, Mărioara, Pisica Pufica, Pisicuța Zuzulica, Motănelul Zbânțu și Cioara Albă, care îți aduc povețe de pretutindeni.

Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu

Elevii, care au fost numai ochi și urechi au aflat multe despre Dorodant, iar Tatiana Scripa a cules idei de la pici pentru următoarele povestiri rimate.

Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu

„Pentru un scriitor este foarte important ca să aducă copiilor frumosul, să îi învețe să fie și ei frumoși, să devină oameni adevărați, patrioți”, zice Tatiana Scripa, autoarea povestirilor rimate despre motănelul Dorodont.

Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu

„Mie îmi plac poeziile. Sunt educative, pline de distracție. Poezia mea preferată din cartea „Povestiri rimate despre Dorodont în fapte” este Dorodont e bucătar”, povestește Sorina, elevă.

Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu

Natalia Bernaz este învățătoare de clasele primare. Împreună cu copilașii de la Liceul „Liviu Rebreanu” descoperă magia versurilor, pentru că ei știu foarte bine că poeziile ascund mult mister.

Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu

„Pozia este importantă pentru copii, pentru că prin poezie copiii studiază frumosul, îl simt, îl trăiesc. Poezia este ca o magie, un farmec care îi atrage. De fiecare dată, la orice temă chiar mă roagă să le găsesc poezii, să le citim împreună și să aflăm sensurile ascunse”, spune Natalia Bernaz, învățătoare de clasele primare.

Centrul Academic Internațional Eminescu organizează săptămânal întâlniri cultural-artistice cu iubitorii de cărți.

Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu

„Eu cred că copiii de astăzi trebuie să cunoască personalitățile neamului: scriitori, actori, cântăreți. În orice situație noi propagăm cartea. Tatiana Scripa, cu care am organizat această întâlnire, este o poetă mai puțin cunoscută publicului larg, recent a debutat ca și poetă, dar am găsit poezia ei foarte interesantă și educativă”, zice Larisa Arseni, colaboratoare la Centrul Academic Internațional Eminescu.

Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu

Cărțile cu povestiri rimate despre Dorotont le puteți găsi în librăriile din Chișinău. Devin-o și tu prietenul acestui motănel și împreună faceți lucruri frumoase.

Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu Tatiana Scripa in vizita la Liceul Liviu Rebreanu
 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.