Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  (Galerie foto) „Ceasul de-a lungul timpului” - expoziție vernisată la Muzeul Național de Istorie

(Galerie foto) „Ceasul de-a lungul timpului” - expoziție vernisată la Muzeul Național de Istorie imprimare

23.05.2017  

Recent, la Muzeul Național de Istorie a fost expusă o colecție impresionantă de ceasuri de buzunar, de mână, de șemineu sau de perete ce sunt memoriale. Sunt vernisate 150 de piese din secolele XIX şi XX, cu mecanisme fabricate în ateliere din Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Italia, precum şi din Japonia, Rusia şi URSS. Expoziţia va fi deschisă pînă la 31 decembrie.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Ceasurile au fost expuse tipologic, cele mai atractive fiind pendulele de perete şi de podea din secolele XIX şi XX (prima jumătate), ale căror mecanisme sînt adăpostite în cutii de lemn, cu frumoase elemente decorative ale renumiţilor ceasornicari şi mărci Gustav Beckher, Philip Haas, Le Roi a Paris, Lenzkirch ş.a.

sdfgt

fgthj

frgthyju

defrghtjy

fcgrh

fghjk

xcfv

vgbf

vdfv

ghjty

fdg

vgbhr

Foto: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.