Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  (Foto) Cei mai curajoși tineri poeți și-au dat întâlnire la Poetry Slam, un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei

(Foto) Cei mai curajoși tineri poeți și-au dat întâlnire la Poetry Slam, un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei imprimare

22.03.2018  

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu” și Sala Germană de Lectură a organizat a IV-a ediție Poetry Slam, categoria de vârstă 15-18 ani.

Evenimentul a avut loc pe 21 martie în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Doritorii de a participa la acest concurs au fost 11 persoane, aceştia înregistrându-se prealabil în baza unor criterii, așa precum: vârsta cuprinsă între 15 - 18 ani; s-au acceptat doar lucrări proprii; pentru fiecare rundă s-a acceptat doar câte o singură lucrare, etc.

 „Noi am pregătit premii pentru tinerii participanții, pentru a-i motiva să continue în a scrie poezii. În cele două runde, participanții înscriși vor evolua cu câte două creații proprii. Sperăm în așa mod, ca adolescenții să atragă atenție propriilor forțe, idei și fiecare nouă ediție să atragem câți mai mulți oameni talentați.”, a spus organizatoarea Anastasia Palii.

Câștigătoarea ediției din acest an a devenit Xenia Chitoroagă ne-a mărturisit că scrie poezii de aproape un an de zile, chiar dacă simțea că acestea nu sunt atât de bune precum și-ar dori alții.

„Scrierea este cea mai ușoară formă de a manifesta stările mele interioare, asta mă scapă de foarte multe stări negative și plus la asta, și mă relaxează. Nu scriu atât pentru mine cât pentru oameni, vreau să mă fac înțeleasă. Eram foarte indecisă dacă să particip, dar am înțeles că s-a meritat.”, a menționat Xenia.

Pe locul trei s-a clasat Artur Cojocaru iar locul doi a fost luat de către Iulia Iaroslavschi!  

Poetry Slam este o competiție ce se adresează amatorilor de poezie care vor să-și recite public propriile textele într-o atmosferă informală. Publicul prezent își asumă rolul de juriu, fiind cel care numește câștigătorul, de aceea este încurajat sa fie participativ.

Poetry Slam se află la cea de-a IV-a ediție. Începutul acesteia fiind încă în anul 2016, datorită suportului oferit de Centrul Cultural German AKZENTE în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”. 


Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.