Prima pagină / Lucruri / Sport  /  (Video) Din culisele luptelor de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian

(Video) Din culisele luptelor de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian imprimare

02.02.2017  

Dezvoltarea Grapplingului ca probă nouă de sport pe teritoriul Republicii Moldova a început din 2013. Primul reprezentat oficial al acestui stil de luptă este Eugeniu Petrachi care a înființat Federaţia de Grappling-ADCC din țară și care spune că doar prin dorință și multă muncă ajungi să obții performanță. În continuare, vom afla mai multe detalii din culisele luptelor de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian practicate de câțiva ani și în Republica Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Pentru cele șase grupe de luptători de la Bercut Fight Club , atât fete cât și băieți, cu vârstele cuprinse între 5 și 45 de ani, orice luptă începe cu încălzirea, fiind supravegheați de antrenorul  Eugeniu Petrachi, deținătorul centurii mov BJJ.

sdfgthyui

Scopurile clubului ADCC (Abu Dhabi Combat Club) sunt legate de promovarea unui mod sănătos de viaţă, prin intermediul educaţiei membrilor lui în domeniul nutriţional şi a tuturor aspectelor autoapărării, ce rezultă în formarea încrederii în sine.

cdfgtyuiopă

Antrenorul Eugeniu Petrachi  este de părere că acest tip des sport nu este periculos dacă știi să execuți corect tehnicile te apărare.

sdefrtgyhui

„În primul rând, folosim tehnici de luptă liberă, stând în picioare. Până la prima proiectare, ajungem la sol și folosim strangulările, luxațiile de mâni, de picioare, de umeri. Cel mai des se finalizează prin dureri, însă fără lovituri”, spune Eugeniu Petrachi, antrenor la Bercut Fight Club. 

sdftgyhuyio0p-

Grappling este un stil mixt, alcătuit din sambo și Jiu-Jitsu Brazilian ce se bazează pe lupta la sol și care, prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor, îl forțează pe oponent să renunțe la luptă.

fghjkl

Gheorghe Ciobanu este luptător profesionist de MMA și de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Acesta a înregistrat succese remarcabile, atât la campionatele naționale cât și internaționale de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. La moment, Gheorghe Ciobanu se pregătește de lupta pentru profesioniști MMA la Eagles ce va avea loc la Chișinău pe data de 18 februarie.

 
 

xcdfgthyuio

„Pentru a ajunge la această performanță trebuie să ai caracter ca să treci prin toate obstacolele și ca să-ți atingi scopurile pe care ți le-ai propus. Este nevoie de foarte multă muncă”, spune Gheorghe Ciobanu, luptător profesionist la Bercut Fight Club.

dfrgtyuio

„Toată viața mea am fost pasionat de sport, mi-au trezit interesul artele marțiale, am fost motivat de tatăl meu și am reușit să încerc ceva nou. Antrenorii sunt excepționali, avem o sală de antrenament foarte bună și un colectiv extraordinar”, spune Ion Grabovschi, luptător de arte marțiale.

ertyui

Interes pentru acest tip de sport este îl au și fetele.

ertyu

„Este o meditație activă acest sport ce te ajută să-ți întrerupi gândurile legate de lucru, deoarece te concentrezi foarte mult la tehnică”, spune Nadia Casapciuc, luptătoare de arte marțiale.

ert56y7u8io

Sportivii antrenați de Eugeniu Petrachi se pregătesc de Campionatul European de Grappling ce se va desfășura la data de 1 aprilie în Italia. De asemenea, și de Campionatul Național de la Chișinău ce va avea loc la data de 20 mai.

Această disciplină sportivă a apărut la mijlocul anilor `90 ai secolului trecut și este o formă de arte marțiale care combină tehnici din multe stiluri de luptă.

Mai multe informații găsiți pe pagina oficială a Federației Federaţia  de Grappling-ADCC din Moldova.

Autor: Cristina Zeamă

Video: Alex Gurduza

Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian. Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.