Prima pagină / Lucruri / Business  /  Eșarfa este semnătura de stil a unei femei | Dina Rotari

Eșarfa este semnătura de stil a unei femei | Dina Rotari imprimare

01.06.2016  

Eșarfa reprezintă un element definitoriu al modei încă din secolul XX. Dina Rotari, o creatoare adevărată, dă formă și culoare acestui accesoriu care în prezent a devenit o piesă vestimentară de bază în garderoba mai multor femei. Pictate de ea manual, eșarfele își găsesc cu ușurință utilitatea și versatilitatea în crearea ținutelor.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Dina Rotari pictează de patru ani eșarfe. La început a fost pentru ea un simplu hobby, dar acum a devenit ocupația ei principală zi de zi. Eșarfele pe care le creează sunt unice, astfel că pot fi asociate la mai multe stiluri vestimentare, de la sport-casual până la cele mai sofisticate și elegante apariții.  

f

Pentru a o cunoaște pe creatoarea  Dina Rotari, dar și pentru o mai bună înțelegere a conceptului de eșarfă-accesoriu, echipa Stiripozitive.eu a purtat un dialog cu ea despre sursele ei de inspirație și despre cele patru elemente de care trebuie să ținem cont atunci când alegem o eșarfă.

• Sursa de inspirație a apărut spontan

Ideea a apărut într-un moment când îmi alegeam o eșarfa din garderoba mea pentru a pleca la un eveniment. Atunci mi-am dat seama că ar fi trebuit să am una mai speciala, cu un motiv floral gingaș de tot și într-o culoare apropiată de ținuta pe care mi-am ales-o. Evident că mai specială ar fi una pictată manual, m-am gândit eu. A fost pentru mine o rușine, mai ales că cunoșteam tehnica ,,batik”(o metoda tradiționala indoneziană de vopsit  țesături), făcând cursuri speciale încă în anii mei de studenție, la facultatea ,,design vestimentar”.

gh

• Prima eșarfă a fost pictată atent și cu multă pasiune

Îmi aduc aminte cât de fin am pictat pe un fundal alb prima mea eșarfă. Am pictat într-un roz pal crenguțe de măcieș și trandafir sălbatic cu petale aruncate unde și unde pe eșarfă. Mă bucur că mi-a ieșit întocmai ceea ce mi-am dorit.

e

rf

• Eleganța este reprezentată mai bine prin eșarfe pictate decât prin alte piese vestimentare

Am aplicat tehnica în diverse elemente vestimentare. Am pictat direct pe tricouri, pe bluzițe, pe bucăți de mătase din care s-au cusut apoi rochii, dar eșarfele sunt niște accesorii personalizate, de o importanță mai practică. Sunt mult mai întrebate de doamnele elegante, care apreciază această artă și care doresc să se remarce într-un mod mai sofisticat.

ff

• O femeie elegantă trebuie să poarte eșarfă

Eșarfa ca să știți, dă femeilor eleganță și un farmec aparte, iar o eșarfa pictată manual, le mai adaugă un strop de personalitate ținutei. Mai mult decât atât, arta de a purta acest accesoriu, învață femeile frumoase și moderne să-și formeze un stil individual prin felul în care se leagă eșarfa.      

f

• Se potrivește perfect cu mai multe piese vestimentare

În garderoba femeilor, o eșarfă devine un element de bază, unde este utilizată cu ușurință în crearea ținutelor și este perfect combinată cu diferite tipuri de haine, genți sau încălțăminte. Eșarfa este elementul cheie, care poate diversifica vestimentația. Chiar la o ținută banală de care te-ai săturat, adaugi o eșarfă și totul se va schimba. O putem asocia sub diverse forme și combinații, spre exemplu sub stilul ,,cravata anilor '70”, eșarfă-cordon, eșarfă-brățară sau eșarfă înfășurată pe mânerul genții. Sunt o mulțime de modalități de a lega eșarfele precum în nod clasic francez, în stil cowboy, în nod lanț sau ca Brigitte Bardot care a purtat eșarfă sub formă de bentiță pe cap.  

ff

• 4 elemente cheie pentru achiziționarea unei eșarfe reușite

Culoarea, forma, dimensiunea și calitatea, sunt elementele principale de care trebuie să țină cont femeile atunci când adaugă o eșarfă în propria lor garderobă. Investiți  în achiziționarea unei eșarfe din mătase naturală, pictată manual de mine și veți avea cele mai inedite ținute!

ff

ff

• Eșarfa – semnătura de stil a unei femei

Eșarfa poate fi cartea de vizită a unei femei. Argumentez printr-un citat scris de Audrey Hepburn: ,,Nimic nu mă definește mai bine ca femeie, ca o femeie frumoasă, decât purtarea unei eșarfe din mătase.”

ff

Autor: Cristina DUDUCIUC 

HJF GFJN GJN GGGfj gfjj fg fh f gh ghn gn nhfg g gbhn gh
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.