Prima pagină / Lucruri / Business  /  Elogii pentru prof. univ., dr. Oleg Stratulat la 60 de ani

Elogii pentru prof. univ., dr. Oleg Stratulat la 60 de ani imprimare

22.02.2017  

„Pentru studenții săi, Oleg Stratulat sau, așa cum este în memoria colectivă, „Dl Decan”, servește drept exemplu de combinație dintre un profesor sever, profesionist, perfecționist și un om cu o inimă mare cât toate finanțele publice din lume, cu un simț al umorului dezvoltat și cu o dragoste de oameni necondiționată”, spune în unul dintre elogiile cu ocazia celor 60 de ani de viață ai profesorului Oleg Stratulat unul dintre studenții săi, omul de televiziune Sergiu Beznițchi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„Prof. univ., dr. Oleg Stratulat a demonstrat întotdeauna, integritate și caracter. Cu foarte mult drag, din partea învățăceilor dumneavoastră, LA MULȚI ANI! Să dea Dumnezeu ca 60 să fie doar începutul! Noi vă suntem alături și vă iubim!”, se arată în mesajul transmis de Sergiu Beznițchi.

„De-a lungul timpului, domnul Oleg Stratulat a urcat consecvent treptele ierarhiei profesionale: lector, lector superior, conferenţiar, profesor universitar, a deţinut, funcţia de decan al Facultăţii Finanțe din cadrul ASEM, un timp îndelungat fost  şef al catedrei Bănci și burse de valori. Participă la instituirea catedrei Finanțe, exercitând funcția de șef al acesteia, dar și cea de decan al facultății Științe Economice din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova. Din anul 2007 este profesor la catedra Bănci și activitate bancară ASEM și ales șef al acesteia, unde activează până în prezent”, se arată într-un alt omagiu, semnat cu profund respect de către discipolii prof. Oleg Stratulat Ana Berdilă, Ecatrerina Balaban, Daniela Dascaliuc, Nina Munteanu.

Foto: Facebook/ASEM

Foto: Facebook/ASEM

Prof. univ., dr. Oleg Stratulat a desfășurat o activitate amplă în organele  publice consultative, fiind membru în: Comisia de experți a Ministerului Economiei, Consiliul Economic al Primăriei mun. Chișinău, Consiliul pentru problemele științei și dezvoltării umane durabile pe lângă Președintele Republicii Moldova, de asemenea  Președinte al Consiliului Economic Suprem pe lângă Președintele Republicii Moldova, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XIII-a și membru al Comisiei permanente pentru  cultură, știință,  învățământ și mijloace de informare în masă și legislatura a XIV-a,  fiind ales în funcția de vice - președinte al Comisiei pentru buget și finanțe, în cadrul a două Guverne a deținut funcția de Vice  prim-ministru al Republicii Moldova pentru știință și problemele sociale. În funcțiile de stat a participat activ la elaborarea proiectelor  de legi și promovarea reformelor în știință, învățământ, sănătate, protecția socială etc. 

„Elogiul nostru pentru talentul pedagogic şi perseverenţa Dumneavoastră în opera eternă de dăscălire a viitorilor economişti, pentru omenescul ce Vă caracterizează, izvorăşte din cele mai sincere sentimente de gratitudine. Vă dorim, Domnule Profesor, să aveţi parte de multă sănătate, fericire, succese şi noi realizări în plan profesional, creativitate şi un izvor nesecat de inspiraţie, bucurii din partea celor apropiaţi şi dragi inimii Dumneavoastră”, își încheie elogiul discipolii profesorului universitar Oleg Stratulat, cu ocazia zilei de naștere la 60 de ani, semnat de Ana Berdilă, Ecatrerina Balaban, Daniela Dascaliuc, Nina Munteanu.

Iată și alte mesaje sosite cu ocazia aniversării.

***

„Acum vreo 20 de ani, după un incident tragic la căminele ASEM am făcut cunoștință cu noul decan al Facultății Finanțe. S-a apropiat, a întins mâna și a spus: „Oleg”. Am strâns mâna şi spus: „Ion”. Am primit răspuns: „Încântat de cunoștință”. Să spun că am rămas surprins de simplitatea și deschiderea unui decan de la altă facultate la care nu-s student e puțin spus.

Indiferent de posturile ocupate ulterior, pentru mine a rămas același simplu și amiabil Oleg. Aceeași persoană directă și simplă. Domn, Profesor, în calitate de reprezentat al altei facultăți, dar care împarte același cămin 4 cu facultatea Finanțe. Vă doresc multă sănătate, fericire și bunăstare în familie. Să rămâneți același Oleg, veșnic tânăr sufletește, deschis şi direct în relațiile cu studenții, colegii şi bineînțeles Oamenii”.

– Ion Amarfii

***

 „Domnul Decan Oleg Stratulat – un om deosebit prin simplitatea sa, mereu aproape de studenții săi... așa îmi veți rămâne în memorie! Vă doresc multă sănătate, bucurie și respect! La mulți ani!”

– Nicolae Pojoga

***

„Dl Profesor Oleg Stratulat a contribuit substanțial la formarea și dezvoltarea Școlii financiare din RM. Mă simt onorat că am fost student și coleg de catedră cu dumnealui. Cu ocazia celebrării acestui jubileu important, Vă urez, dle profesor, la mulți și fericiți ani!”  

– Veaceslav Guțuțui

***

„Dle Stratulat, sunteți un prieten adevărat! Vă iubesc! :)”

– Sergiu Beznițchi

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.