Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Sfinţi români şi scene biblice în icoanele Cameliei Munteanu

Sfinţi români şi scene biblice în icoanele Cameliei Munteanu imprimare

O vizită la Atelierul de icoane ortodoxe Camelia Munteanu

18.04.2012   5919 

Camelia Munteanu este un pictor iconograf, născută la Râşcani, în Republica Moldova, iar după ţările în care se află acum icoanele pictate de ea copiii pot învăţa geografia: Austria, Belgia, Canada, China, Franţa, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Statele Unite, Ungaria etc.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Camelia Munteanu pictează icoane pe lemn în tehnica tempera cu ou - o tehnică extrem de laborioasă. Cu discreţie şi talent, Camelia a devenit, în România, un pictor iconograf de referinţă. Iar dovezile în acest sens sunt icoanele pe care le-a pictat pentru Mănăstirea Stavropoleos din Bucureşti, pentru Biserica Ortodoxă Românească din Roma, Italia, sau Parohia Ortodoxă Română din Basel, Elveţia.

Maica Domnului şi Isus şi cele 12 icoane cu scene din viaţa Mariei şi a lui Isus. 50 x 70 cm. Italia.

O icoană creată de Camelia Munteanu se află la Vatican, fiind oferită, în februarie 2003, cadou Papei Ioan Paul al II-lea din partea Arhiepiscopului Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti.

„În ultimii doi ani am pictat icoane pentru Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord - Norvegia, Suedia şi Danemarca şi visez să pot lucra ceva şi pentru biserica din Basarabia", mărturiseşte Camelia.

Galeria de aici cu imagini de icoane pictate de Camelia Munteanu este invitaţia „Ştirilor pozitive" pentru o vizită virtuală la Atelierul de icoane ortodoxe Camelia Munteanu la www.iconart.ro.

 

EEF  Ambasada Suediei  Danida  Usaid Eurasia

Portalul Ştiri pozitive a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia.

Portalul www.stiripozitive.eu a fost desemnat „Debutul anului 2012 în mass-media din Moldova” de către Clubul de Presă din Chişinău – Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, la 13 decembrie 2012.