Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Fotbalul într-un proiect social de dezvoltare a tinerilor la Suruceni

Fotbalul într-un proiect social de dezvoltare a tinerilor la Suruceni imprimare

Şcoala de Fotbal „Sfântul Gheorghe” din Suruceni, Ialoveni

28.09.2012  

În era tehnologiilor, calculatoarelor şi comunicării pe internet, fotbalul poate fi o activitate comunitară care scoate copiii din casă și îi face mai sănătoși și mai încrezători în propriul viitor. Și odată cu ei se dezvoltă și comunitatea. Este exemplul Şcolii de Fotbal „Sfântul Gheorghe” din satul Suruceni, Ialoveni, unde sunt ocupaţi şi se antrenează acum 160 de copii.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Clubul de Fotbal „Sfântul Gheorghe" din satul Suruceni, raionul Ialoveni, a fost creat acum un deceniu ca un proiect social de implicare a copiilor și tinerilor.

Valeriu Renita

„Invităm toţi copiii din raionul Ialoveni şi din Chişinău să vină la noi: îi aducem şi îi ducem acasă cu autobusele noastre", a afirmă Valeriu Reniţă, fondatorul Şcolii de Fotbal „Sfântul Gheorghe" din Suruceni, Ialoveni.

Ion Panfil

Ion Panfil, care este un tânăr fotbalist, mărturisește că face acest sport din plăcere. „Nu-mi imaginez viaţa fără fotbal. Cu ajutorul echipei, am ajuns să cunosc mai multă lume, am fost în Ungaria, iar în 2013 vom merge în Spania sau Slovacia".

Scoala de fotbal

O școală de fotbal pentru copii în care se implică, plini de pasiune, oamenii din comunitate deschide mai multe oportunități: de petrecere a timpului liber, de socializare, de sănătate și dezvoltare și chiar de performanță.

Teodor Scafari

„Avem copii foarte talentaţi care vin în fiecare zi cu poftă la antrenamente. În Moldova se nasc talente, iar la „Sfântul Gheorghe" avem copii care pot să ajute şi naţionala Moldovei şi viitorul fotbalului nostru să progreseze, să ajungă acolo unde își doresc", spune antrenorul Teodor Scafari.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.