Prima pagină / Lucruri / Societate  /  20 de ani de parteneriat Banca Mondială – Republica Moldova

20 de ani de parteneriat Banca Mondială – Republica Moldova imprimare

Cunoștințe, produse novatoare și dialog în beneficiul oamenilor din Moldova

16.10.2012  

În aceste zile Banca Mondială a celebrat 20 de ani de parteneriat cu Republica Moldova. Beneficiile acestei cooperări – exprimate în bani, cunoștințe sau produse novatoare – se regăsesc acum ilustrate într-o broșură a Băncii Mondiale.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Peste 970 milioane dolari SUA au fost angajate până în prezent drept sprijin în cadrul a 45 proiecte. Au fost implementate circa 340 de fonduri fiduciare în valoare de peste 200 milioane dolari SUA. Corporația Financiară Internațională și Agenția de Garantare a Investițiilor Multilaterale, doi membri ai Grupului Băncii Mondiale, au oferit finanțare și garanții în sumă de 295 milioane dolari SUA", afirmă Directorul Oficiului din Moldova | Europa și Asia Centrală al Băncii Mondiale, Abdoulaye Seck.

Promovarea dezvoltării economice și a locurilor de muncă, ameliorarea educației, creșterea accesului la încălzire, consolidarea unei administrații publice eficiente, ajutorarea persoanelor vulnerabile, grija pentru mediu, îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate sau susținerea comunităților din Moldova sunt câteva dintre domeniile-cheie în care parteneriatul dintre Banca Mondială și Republica Moldova a adus beneficii oamenilor din Moldova.

„Cunoștințele, produsele inovatoare și dialogul de politici pe tema reformelor, precum și rolul primordial al sectorului privat au devenit subiecte proeminente ale colaborării noastre cu țara. În contextul acestor evoluții angajamentul nostru de a susține eforturile unei vieți mai bune pentru cetățenii Moldovei a devenit tot mai ferm", afirmă oficialul Băncii Mondiale pe paginile broșurii „20 de ani de parteneriat, editată de „URMA ta".

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.