Prima pagină / Lucruri / Societate  /  (Videografic) Fundația Est-Europeană în anii 2015-2016

(Videografic) Fundația Est-Europeană în anii 2015-2016 imprimare

05.06.2017  

Anii 2015 și 2016 au avut pentru Fundația Est-Europeană și partenerii săi în total 731 de zile și multă muncă. Drumul către reușite a fost lung, iar bucuriile comune sunt mari. Acest videografic rezumă reușitele anilor 2015-2016. Să ni le amintim împreună.

Fundația Est-Europeană în anii 2015-2016 | VIDEOGRAFIC

Programul Societate Civilă Participativă şi Responsabilă

62 de membri au reunit în 2015 platforma civică „Pentru Europa”: în 2014 platforma avea 40 de organizații-membre.

1674 de persoane au participat la dezbaterile despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Iar 993 de persoane au fost implicate în discuțiile despre standardele UE.

83 de recomandări de îmbunătățire a politicilor publice și legislației au fost formulate în 2015-2016 de către coalițiile și alianțele de ONG-uri susținute de FEE.

 Programul Alegeri Libere şi Corecte

• Platforma pentru egalitatea de gen, creată cu sprijinul FEE, a promovat cu succes adoptarea cotei de 40 %la sută pentru femei şi bărbaţi pe listele de candidaţi la alegeri şi concediul paternal de 14 zile;

• Cluburile politice ale femeilor în 5 regiuni ale ţării au promovat activ egalitatea de gen în luarea deciziilor;

• Peste 600 de femei au fost încurajate să participe în calitate de candidați la alegerile locale generale;

Coaliția civică pentru alegeri libere şi corecte a promovat cu succes instrumente şi reglementări pentru accesibilizarea procesului electoral pentru persoanele cu dizabilități.

 Programul Fondul pentru Tineri

134 de proiecte, 5000 de tineri implicați, 30000 de beneficiari: acesta este un scurt bilanț al Programului Fondul rile pentru Tineri din Moldova în anul 2015-2016.

 

Programul Mobilizarea Comunităților

Work-shop-uri, activități ecologice, târgul ONG-urilor și recitaluri artistice: festivalul „Civic Fest”, ajuns la cea de-a 4-a ediție, a adunat 500 de persoane pe o platformă comună de dialog și acțiune.

În 45 de comunități, inclusiv din regiunea transnistreană și autonomia Găgăuză, au fost implementate 45 de inițiative de dezvoltare comunitară de către 27 de grupuri comunitare ghidate de 15 ONG-uri și parteneriate cu 45 de administrații publice locale și 65 de întreprinderi locale.

 Proiectul Siguranța Alimentelor

2500 de consumatori au beneficiat de consultanță în domeniul sanitar și fito-sanitar prin intermediul celor 3 Centre de Asistență pentru Consumatori, deschise în Nordul, Centrul și Sudul țării – la Bălți, Chișinău și Cahul.  25 000 de persoane au fost informate despre drepturile consumatorului. 15 ONG-uri au aderat la Forumul pentru Protecția Consumatorilor în Siguranța Alimentelor și au participat activ în finalizarea Legii cu privire la informarea consumatorilor.

 

Programul Jurnalism de Calitate

Portalul Stiripozitive.eu, creat în 2012 cu sprijinul Fundației Est-Europene, a înregistrat un număr record de 1 milion 400 de mii de vizitatori unici.

 

Programul Antreprenoriat Social

63 de persoane vulnerabile au obținut locuri de muncă, iar alte 285 de persoane cu dizabilități, femei vulnerabile și oameni săraci au beneficiat de asistență, prânzuri calde, instruire vocațională din partea celor 9 întreprinderi sociale, susţinute de Fundaţie.

 Programul Suport pentru Grupuri Vulnerabile

30 de copii din instituții rezidențiale, 2000 de copii cu necesități speciale și 1500 de persoane în etate au fost ajutate prin intermediul proiectelor și granturilor susținute de Fundația Est-Europeană.

 Proiectul eTwinning

239 de profesori și 119 școli au beneficiat de schimb de informații și au realizat proiecte educaționale comune cu parteneri din Uniunea Europeană. Iar numărul total al profesorilor instruiți în cadrul Programului eTwinning Plus a fost de 736 de persoane.

Web: www.eef.md

FB/fundatia.est.europeana

Acest videografic este parte a filmului documentar Fundaţia Est-Europeană în 2015-2016, realizat de URMA TA pentru Fundaţia Est-Europeană cu suportul generos al Guvernului Suediei și al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei. Opiniile exprimate aparţin Fundaţiei Est-Europene și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei și/sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.