Prima pagină / Lucruri / Societate  /  (VIDEO) Vernisajul expoziției graficianului și sculptorului Dumitru Verdianu la Chișinău

(VIDEO) Vernisajul expoziției graficianului și sculptorului Dumitru Verdianu la Chișinău imprimare

16.11.2017  

Artistul Dumitru Verdianu a revenit la Chișinău cu o expoziție de sculptură și grafică, care a fost vernisată la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Pe 15 noiembrie la Muzeul Național de Artă a avut loc vernisajul expoziției personale a unuia dintre cei mai importanți artiști plastici din Moldova - graficianul și sculptorul Dumitru Verdianu.

Directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea s-a arătat încântat că a apărut ocazia de a arăta publicului lucrările artistului.

Pe parcursul expoziției, artistul a răspândit zâmbete, strângeri de mână și cuvinte de mulțumire pentru cei prezenți, atât cunoscuților cât și celor necunoscuți dar care îi apreciază lucrările 

Sculptura lui pare foarte puternică, reprezentativă pentru sculptura Moldovei contemporană, deși a studiat și activează inclusiv peste hotare. Invitații vernisajului au fost atât artiști plastici din Republica Moldova cât și critici de artă din România.

La eveniment a fost prezent un public numeros, prieteni, colegi de breaslă. Unii cu flori  și cuvinte de laudă iar alții cu diplome și distincții onorifice oferite cu mult drag de primarul din Ungheni.

Lucrările plasticianului au fost achiziționate de muzee din Rusia, galerii și colecții particulare din Suedia, Canada, SUA, Finlanda, Austria, Ungaria, Germania, România, Franța, Israel. Dumitru Verdianu este originar din Ungheni și își desfășoară activitatea de creație în Austria, Rusia, Moldova.

Reporter: Tatiana Munteanu

Video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.