Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Atelier de iarnă “Mâini dibace”, ediţia a V-a

Atelier de iarnă “Mâini dibace”, ediţia a V-a imprimare

12.12.2017  

Atelierele "Mâini dibace" sunt o tradiție pentru Uniunea Moldo-Elenă "Alexandru Ipsilantis" dat fiind faptul că, în fiecare an de sărbătorile calendaristice și cele naționale, copiii sunt invitați la atelierul de creație pentru a confecționa obiecte specifice tradițiilor și sărbătorilor din Moldova.

Pe 9 decembrie Uniunea Moldo-Elenă "Al. Ipsilantis" a organizat atelierul de iarnă "Mâini dibace", anul V. Comunitatea a invitat copiii și părinții la Centrul Cultural a primăriei și, cu ajutorul studenților de la Universitatea Tehnică din Atena, Ecaterina Șuiu și Stefan Hortolomei, cei 21 de copii participanți însoțiți de părinți și bunici, cot la cot au confecționat brăduți ingenioși din hârtie și i-au împodibit cu perle colorate.

Ținem să menționăm mulțumiri de participare la eveniment, soției Ambasadorului în Grecia Anastasiei Vangheli împreună cu copiii dumneaei și, copiii lucrătorilor Ambasadei. Dna Vangheli a salutat inițiativa evenimentului menționând importanța implicării copiilor în activități creative și a felicitat prezenții cu ocazia sărbătorilor de iarnă. 

Surpriza evenimentului a venit tocmai din Moldova, este vorba despre păpușarul Olga Martinova, care a ajuns la eveniment însoțită de moșneagul din povestea „Fata babei și fata moșneagului". Moșneagul la rândul lui, a felicitat copiii pentru dibăcia lor iar la plecare a promis că se va reântoarce la primăvară cu baba și cu fetele ...

Atelierele "Mâini dibace" sunt o tradiție pentru Uniunea Moldo-Elenă "Alexandru Ipsilantis" dat fiind faptul că, în fiecare an de sărbătorile calendaristice și cele naționale, copiii sunt invitați la atelierul de creație pentru a confecționa obiecte specifice tradițiilor și sărbătorilor din Moldova. De asemenea, un alt scop este comunicarea copiilor în limba română. Organizarea activităților de acest fel mai are ca scop consolidarea comunității de moldoveni din regiunea Attiki, să-i motiveze să se implice în acțiuni care țin de păstrarea și promovarea obiceiurilor și traditiilor noastre. La finalul evenimentului s-au servit prăjituri și s-a discutat despre următorul eveniment care urmează să se realizeze în data de 23 decembrie, Matineul  de iarnă cu genericul „Am venit să colindăm", anul V.

Mai multe fotografii puteţi găsi accesând AICI!

Sursă: Svetlana Lisagor Vergis, președintele Uniunii Moldo-Elenă "Alexandru Ipsilantis" 

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.