Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Eveniment inedit la Chişinău: Balul Brazilor de Crăciun, ediţia a VII-a

Eveniment inedit la Chişinău: Balul Brazilor de Crăciun, ediţia a VII-a imprimare

26.12.2017  

Balul Brazilor de Crăciun s-a desfăşurat la cea de-a VII-a ediție. Scopul evenimentului este de a-i susține și de a-i promova pe tinerii artiști din Republica Moldova.

Pe 22 decembrie la Chișinău a avut loc cea de-a VII-a ediție a Balului Brazilor de Crăciun. Timp de 3 săptămâni, peste 3000 de vizitatori au admirat și au votat lucrarea lor preferată.

Sala era neîncăpătoare, oamenii erau grăbiţi ca nu cumva să piardă începutul celui mai original eveniment din această lună. 

Premiul „ALES DE PUBLIC” a ajuns la Daniela Colibă, care a creat bradul Wonderland. Timp de 3 săptămâni, acesta a fost lider absolut în voturile vizitatorilor - peste 500 de voturi! Bradul a fost licitat cu 2000 de lei!

Cel mai frumos brad al anului a fost bradul Cristalizat, creat de Anastasia Costov și Elena Eftodi.  „Cristalizat" semnifică bradul modern, care imită forma și textura celui natural, însă care formeaza o structură rece din cristale de gheață pe interior , oglindind astfel natura sa artificială. ", au scris autoarele în descrierea lucrării. 

Locul II a fost câștigat de Artificiile create de Eugenia Negruța. Acest brad a fost una ditre cele mai scumpe luccrări lcitate la Balul Brazilor de Crăciun. A fost cumpărat cu 10000 de lei de Sergiu Aftenev de la Caparol.

Locul III a fost câștigat de Cerbul creat de Petru Glavan. Bradul a fost cumpărat cu 6000 de lei, de Adrian Pascaru de la Apriori.

Din cei 31 de brazi, doar 9 au fost aleși de juriu ca să ajungă în licitația finală. "Regele Brazilor", creat de Valentin Bostan, acesta a fost cumpărat de 10.000 de lei de compania Papirus. "Artificii"- 10000 de lei. 

Lucrarea "Fir cu Fir" -7600 de lei. Pentru această lucrare s-a dus o luptă acerbă la licitație. Pe final, bradul a fost luat acasă de Oxana Lungu de la Lia Fia. Astfel, 50% din suma licitată a mers la autorul bradului, iar restul pentru acoperirea cheltuielilor de organizare.

Cei prezenţi au savurat din Izvarul de la Fautor Winery şi spumant de la Apriori Wine, au mâncat pe săturate plăcinte de la Gusto Pretzel şi s-au îndulcit cu deserturi Tucano Coffee. Pe lângă acestea, fiecare participant au primit şi câte un bilet la tombola organizată pe parcursul evenimentului, tombolă cu cadouri de la producători autohtoni.  

Tombola a conţinut în sine un set de premii, aşa precum: un platou cu bunătăți de la Gusto Pretzel; o cină romantică într-un restaurant select pentru două persoane; premii călduroase de la Hermina; un coș cu produse de la Alina's Handmade Cosmetics, dar şi multe alte premii!

Anul acesta, la Balul Brazilor au fost adunaţi 37.600 de lei. Cu un concert live spectaculos, susținut de Via Dacă, s-a încheiat seara.

Evenimentul a fost organizat de comunitatea K Lumea și patronii acesteia - basarabeni care trăiesc în toate colțurile lumii și contribuie cu ajutor financiar pentru realizarea mai multor proiecte. 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Andrei Rusnac

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.