Prima pagină / Lucruri / Societate  /  La Moldexpo a fost deschisă expoziţia națională „Fabricat în Moldova”, ediția a XVII-a

La Moldexpo a fost deschisă expoziţia națională „Fabricat în Moldova”, ediția a XVII-a imprimare

31.01.2018  

Cel mai mare eveniment expozițional autohton și-a deschis ușile pentru publicul larg. Expoziția națională „Fabricat în Moldova” se află la a XVII-a ediție, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, la CIE „Moldexpo”, sub patronajul Guvernului.

Genericul ediției curente a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” este - „Fabricat în Moldova - Fabricat pentru tine!”. Organizatorii evenimentului ne îndeamnă să susținem producătorii autohtoni, achiziționând produse, mărfuri și confecții care sunt expuse la CIE „Moldexpo”.

Inaugurarea evenimentului a început la ora 11:00, în incinta pavilionului nr. 2 al CIE „Moldexpo”. La ceremonie au fost prezenţi reprezentanți ai autorităților publice și ai misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră cât şi agenți economici autohtoni și de peste hotare.  

În prima zi a expoziţiei, pentru prima dată se desfășoară defileul de modă al brandurilor „Din Inimă”, care a şi început la ora 10:30.

Conform agendei, astăzi în cadrul expoziției se vor desfășura Forumurile bilaterale Moldova - Belarus și Moldova- România. Mesele rotunde: „Economia Verde. Fabricat în Moldova” și „Învățământul dual”. 

Pe lângă expoziția propriu-zisă, în cele cinci zile de târg se organizează tradiționalul Târgul locurilor de muncă, organizat anual de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. La târg participă peste 40 de companii cu oferte de muncă.

În pavilionul nr.1 sunt expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective a 16 raioane ale republicii printre care: Anenii Noi, Cahul, Călărași, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Nisporeni, Rîșcani, Ungheni, Criuleni și UTA Găgăuzia.

În pavilionul nr.2 sunt expuse întreprinderi textile, mobilă, bunuri de larg consum iar în cel de-al 3 pavilion au fost expuse companii prestatoare de servicii, instituții bancare, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, AGEPI, ANSA și meșteri populari.

Printre delegații oficiale din străinătate, la inaugurarea expoziţiei au fost reprezentanți din Republica Belarus, Ucraina, România, Turcia, Iran, Letonia și alte țări. 

Programul expoziţiei include și un Forum Internaţional de Afaceri la Cahul. Acesta se va desfășura pe 1 februarie, în municipiul Cahul. La eveniment se preconizează participarea a peste 200 de întreprinderi din Republica Moldova şi din străinătate, reprezentând diverse sectoare, aşa precum: agricultura, industria agro-alimentară, tehnologii informaţionale şi comunicaţii, textile, sectorul construcţiilor, energie regenerabilă, sectorul automotiv, industriile creative, etc.Forumul se va finaliza cu o sesiune de întrevederi bilaterale de afaceri menite să dezvolte relaţiile comerciale şi parteneriatele internaţionale.

Menţionăm că la expoziție vor participa peste 420 de agenți economici. Aceasta este organizată deja pentru al 17-lea an cu scopul de a susține și promova producătorii autohtoni. 

Programul evenimentului poate fi accesat AICI!

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.