Prima pagină / Lucruri / Societate  /  (Foto) În faţa Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” a fost inaugurat un covor de flori. Vezi cum arată acesta

(Foto) În faţa Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” a fost inaugurat un covor de flori. Vezi cum arată acesta imprimare

12.04.2018  

Astăzi, 12 aprilie, un rond de flori gigant cu o suprafață de 15×30 metri (450m pătrați) a fost inaugurat de către primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu.

Florile se numesc panseluțe și sunt în număr de 200 de mii de fire, acestea fiind amenajate de către muncitorii de la Asociația de gospodărire a spațiilor verzi.

Silvia Radu a precizat că „Noul rond de flori este sub formă de covor moldovenesc autentic, de care se vor bucura locuitorii orașului, veniți să viziteze Grădina Publică „Scuarul Catedralei". Ideea covorului de flori în stil tradițional îmi aparține, fiind inspirată de evenimente similare din Europa.”

Această acțiune a fost inițiată drept tradiție înainte de Săptămâna Florilor și în preajma sărbătorilor de Paști, pentru a crea un spațiu atractiv pentru locuitorii orașului Chișinău și a vizitatorilor.

Potrivit primarului general interimar, Silvia Radu, covorul de flori din fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” va putea fi admirat până marțea viitoare, 17 aprilie 2018. Ulterior, plantele vor fi replantate în parcurile și scuarurile din oraș.

Costul lucrării este de 1,8 milioane de lei, florile fiind achiziționate în bază de licitație.


Foto: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.