Prima pagină / Lucruri / Societate  /  (VIDEO) Dansuri, muzică, meşteşuguri şi gastronomie tradiţională în satul Domulgeni la cea de-a VIII-a ediţie a festivalului „Duminica Mare”

(VIDEO) Dansuri, muzică, meşteşuguri şi gastronomie tradiţională în satul Domulgeni la cea de-a VIII-a ediţie a festivalului „Duminica Mare” imprimare

28.05.2018  

Festivalul Turistic „Duminica Mare” a adunat oaspeți sosiți din toate colțurile țării, dar și turiști străini, buni gospodari pricepuți la gătit, țesut, lemnărit, olărit şi apicultură.

Svetlana Lazăr, preşedinta „ANTREC Moldova" susţine că Republica Moldova are un potenţial turistic dezvoltat. Iar doar alături de parteneri, localnici, vizitatori, acest festival are rezultate bune, an de an.

Festivalul a fost organizat la Domulgeni, deja pentru a VIII-a ediţie, deoarece acesta este cunoscut prin așezarea pitorească a vetrei satului și a tradițiilor străvechi de preparare a mezelurilor afumate.

Gospodinele din Domulgeni au avut grijă să umple mesele cu bucate tradiţionale.

Meșterii populari au completat evenimentul cu lucrări de valoare artistică, diverse ca gen de meșteșugărit și tradiție.

Festivalul tradiţiilor „Duminica Mare" a avut drept scop promovarea valorilor, obiceiurilor dar şi a tradiţiilor gastronomice din regiune.  

Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural - „ANTREC Moldova" în parteneriat cu Consiliul raional Florești și primăria satului Domulgeni.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.