Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Sergiu Jelihovschi: eTwinning leagă prietenii! Profesorii eTwinning Plus Moldova

Sergiu Jelihovschi: eTwinning leagă prietenii! Profesorii eTwinning Plus Moldova imprimare

23.10.2018  

Profesorul Sergiu Jelihovschi face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Sergiu Jelihovschi este profesor de limba engleză, Liceul Teoretic „Meșterul Manole”, s. Sălcuța, r. Căușeni.

„Sunt aproape 10 ani de când predau limba engleză în satul de baștină. Sunt și preot în localitate”, povestește Sergiu Jelihovschi, profesor din familia eTwinning.

„Din 2013 sunt profesor eTwinning. Și iată deja aproape cinci ani, am inițiat și am participat la proiecte educaționale cu școli din Grecia, Italia, Turcia, România, Austria, Bulgaria etc. Pot spune, zâmbind, că liceul din Sălcuța este cunoscut în toată lumea”. 

„De exemplu, în această perioadă, am început un proiect de incluziune socială a copiilor cu necesități educaționale speciale. Partenerul nostru este o școală din Grecia. Am făcut deja o oră de engleză la care, prin intermediul Skype-ului, elevii au discutat și au povestit despre țara lor elevilor greci.

Astăzi, elevii noștri știu foarte bine să folosească tehnologiile digitale, iar platforma eTwinning ne oferă această deschidere. eTwinning ne ajută să fim "out of the box" sau "out of the school".

Mai vreau să vă spun că datorită unui parteneriat durabil cu o profesoară din județul Galați, patru ani la rând am participat la simpozionul regional interjudețean. Patru ani la rând, elevii din Sălcuța, au fost la Galați în vizită la diferite școli. Profesorii și elevii de la Galați au fost și ei la noi. Copiii și-au făcut prieteni la Galați”.

„eTwinning leagă prietenii!”

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanțat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.