Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Natalia Demcenco: eTwinning e o călătorie virtuală! Profesorii eTwinning Plus Moldova

Natalia Demcenco: eTwinning e o călătorie virtuală! Profesorii eTwinning Plus Moldova imprimare

29.10.2018  

Profesoara Natalia Demcenco face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Natalia Demcenco este învățătoare de clasele primare, Liceul Teoretic „Meșterul Manole”, s. Sălcuța, r. Căușeni.

La Sălcuța sunt învățătoare de 15 ani. Din 2013 sunt pe platforma eTwinning” , povestește Natalia Demcenco, profesoară din familia eTwinning.

 Până acum, am fost membră în 14 proiecte finalizate deja. În prezent, sunt implicată în patru proiecte active. Farmecul acestei platforme este că toți profesorii și elevii din liceu sunt bineveniți să participe în proiectele lansate. ”

 Mai mult, este o competiție calitativă între elevi, care implică și familia pentru a crea lucruri frumoase. Le spun copiilor că eTwinning este o platformă educațională. Și ei știu că proiectele îi ajută să-și dezvolte abilitățile.

 Momente pur și simplu speciale sunt acelea când le arăt  copiilor materialele postate pe pagina proiectului în care participăm. De fiecare dată, sunt curioși să vadă ce au făcut elevii din alte școli, din alte țări. La rândul meu, fotografiez creațiile lor și le postez pe pagina aceluiași proiect. Copiii sunt încântați să vadă că lucrările lor sunt plasate alături de cele ale altor elevi. Reacția lor e nemaipomenită. Le place și se uită la tot cu multă curiozitate.

 Dincolo de bucuria și motivarea elevilor, în ultimul timp, cel puțin la noi în școală, se se promovează ideea de încadrare a activităților eTwinning în curriculum școlar. Și aceasta deoarece sarcinile pe care le primesc copiii la ore reprezintă și sarcini eTwinning. Pentru mine, eTwinning reprezintă o sursă de inspirație mereu. În școala noastră platforma eTwinning e atât de apreciată, încât am scris și un imn, i-am găsit muzică pe potrivă și l-am cântat împreună cu toți elevii și profesorii.

 eTwinning e o călătorie virtuală!

 Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanțat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.