Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Olga Oglinda: eTwinning mă motivează să vreau să descopăr lucruri noi în meseria mea!

Olga Oglinda: eTwinning mă motivează să vreau să descopăr lucruri noi în meseria mea! imprimare

05.11.2018  

Profesoara Olga Oglinda face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Olga Oglinda este profesoară de istorie şi educaţie civică, Liceul Teoretic „Emil Nicula”, s. Mereni, r. Anenii Noi.

Să nu credeţi că exagerez atunci când spun că pentru mine descoperirea platformei eTwinning a fost WOW! Da, aceasta a fost reacţia mea la primele două seminare de contact, atunci când am făcut cunoştinţă cu tot ce înseamnă eTwinning. Era de necrezut câte activităţi pot fi realizate cu ajutorul unor instrumente de care noi, profesorii, nici nu ştiam că pot fi atât de uşor utilizate. 

Sunt profesoară de istorie şi educaţie civică de 15 ani şi de un an sunt eTwinner. Ar părea puţin, dar atâtea am reuşit să învăţ în această perioadă. Ştiţi, înainte eu credeam că a face un proiect e greu şi necesită mult efort suplimentar. Însă atunci când profesorii eTwinneri ne-au arătat un exemplu de proiect de succes am rămas surprinsă să văd copii mici care fac lucruri simple, frumoase şi atât de utile pentru vârsta lor. A fost extraordinar. Şi atunci mi-am zis că se poate! 

Am fost selectată să particip la un seminar de contact eTwinning în Polonia. Au participat profesori din Tunisia, Armenia, Ungaria etc. Cu o profesoară din Ungaria am reuşit să ne împrietenim şi acum lucrăm la un proiect comun şi ne gândim cum să-l dezvoltăm pentru a-l lansa pe platformă cât mai interesant şi atractiv pentru celelalte şcoli eTwinning. Impactul proiectelor este foarte mare. Şi asta o simt nu numai profesorii, ci şi elevii, şi părinţii.

Eu, de fiecare dată când am ocazia, le spun tuturor câte oportunităţi frumoase oferă această platformă profesorilor din toată lumea. De un an, mă simt chiar foarte bine. Îmi place să împărtăşesc experienţa mea cu alţii. Noi am devenit eTwinneri fără să fim impuşi de cineva şi o facem gratuit, benevol. Şi da, sunt multe provocări. Şi învăţatul limbii engleze a fost o provocare, dar una frumoasă. eTwinning mă motivează să vreau să descopăr lucruri noi în meseria mea.

În concluzie, eTwinning înseamnă oportunităţi, dezvoltare, implicare, provocare.

eTwinning mă motivează să vreau să descopăr lucruri noi în meseria mea!

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de Agenţie Naţională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.