Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Tatiana Bujac: Trebuie să fim într-un pas cu elevii, altfel nu suntem interesanţi pentru ei!

Tatiana Bujac: Trebuie să fim într-un pas cu elevii, altfel nu suntem interesanţi pentru ei! imprimare

06.11.2018  

Profesoara Tatiana Bujac face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Tatiana Bujac este profesoară de limba şi literatura română, Liceul Teoretic „Emil Nicula”, s. Mereni, r. Anenii Noi.

Sunt profesoară. Am o experienţă în şcoală de peste 20 de ani. Cred că un profesor adevărat trebuie să fie şi el un elev toată viaţa lui. Din acest motiv, este foarte important ca fiecare dintre noi să se concentreze pe noile tehnologii, noile metode de predare şi să se implice în proiecte pentru că anume asta ne asigură schimbarea, progresul, într-un final, aprecierea noastră profesională, ceea ce pentru un profesor contează foarte mult. Iată de ce am ales să fiu eTwinner.

Oportunităţile de promovare de pe platforma eTwinning sunt foarte importante pentru cariera fiecărui profesor, dar în primul rând pentru elevi, generaţiile pe care le educăm. Cred că este la fel de important şi schimbul de experienţă pe care îl facem. Însă recunosc, cel mai mult m-a atras posibilitatea de a construi relaţii de prietenie. eTwinning ne oferă posibilitatea să fim într-un pas cu copiii, altfel nu suntem interesanţi pentru ei. Da, este bună comunicarea dintre profesorii etwinneri, dar mai importantă este comunicarea dintre elevi. Şi pentru ei facem tot acest efort. Şi ei, la rândul lor, sunt motivaţi, activi, nerăbdători să participe la concursuri şi proiecte. eTwinning le oferă această şansă.

În liceu, am onoarea să conduc un club de carte. Clubul se numeşte „Citind, învăţ să fiu” şi este o oră opţională. Pot să mă mândresc cu unii dintre copii care sunt foarte buni şi eu cred că ceea ce fac ei merită să vadă toată lumea, chiar şi dincolo de frontiere. 

De aceea, ne-am alăturat proiectului eTwinning „Pe urmele scriitorilor îndrăgiţi”, a cărui fondatoare este tot o profesoară din şcoala noastră. eTwinning le oferă posibilitatea de a depăşi propriile bariere. Prima experienţă e mai grea, însă apoi lucrurile se întâmplă de la sine. 

Trebuie să fim într-un pas cu elevii, altfel nu suntem interesanţi pentru ei!

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de Agenţie Naţională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.