Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Liliana Nederiţă: eTwinning crește generații de elevi informați!

Liliana Nederiţă: eTwinning crește generații de elevi informați! imprimare

13.11.2018  

Profesoara Liliana Nederiţă face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.

A fi profesoară, dar mai ales, a fi o profesoară bună, este o provocare pentru mine. De aceea, ca să răspund acestei provocări mă implic în diferite activități care mă dezvoltă, mă fac să simt că merit încrederea elevilor și a părinților lor. Din 2014, sunt eTwinner, sunt parte a acestei familii de profesori

din Europa. Din momentul în care m-am înregistrat pe platforma eTwinning, am realizat în jur de șase proiecte educaționale. 

 Sunt cel puțin nouă țări cu care am făcut proiecte eTwinning. Acestea sunt Serbia, Slovacia, Austria, Belgia, Polonia, Cehia, Turcia, Irlanda și România. Sunt deținătoarea a două Certificate Europene de Calitate. Primul certificat l-am obținut pentru proiectul "Be kind". În perioada „Săptămânii Bunătății”, din luna februarie, elevii trebuiau să facă o faptă bună. Noi am elaborat un plan, am spus un jurământ „de bunătate”, rostit și respectat de toate școlile din țările implicate în proiect. Am făcut curat într-un parc public. A fost o experiență extraordinară pentru toate școlile participante în proiect din Croația, Ucraina, Turcia și Franța. Al doilea Certificat European de Calitate l-am câștigat pentru proiectul "Bringing generations together", un proiect scopul căruia a fost să aducă generațiile mai aproape una de alta. 

 Noi ne-am propus să facem un pod între generații, să căutăm ceea ce au în comun și nu ceea ce îi diferențiază, pentru a se cunoaște și pentru a dezvolta toleranța. Atunci când lansez un proiect eTwinning, știu că, în primul rând, aduc diversitatea în clasă.

Cum?

Clasa încetează să existe doar între cei patru pereți, e o clasă dincolo de pereții școlii, iar comunicare îi face pe copii să privească dincolo de colectivul lor mic și intră într-o lume mult mai mare, comunică fără graniță și cunosc alte culturi.

 eTwinning crește generații de elevi informați!

Proiectul eTwinning plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Gurvenul Suediei. Ministerul Educaţiei,  Culturii şi cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de agenţia Naţională de suport pentru a implimenta proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.