Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Victoria Comerzan: eTwinning face minuni în educaţia din Moldova!

Victoria Comerzan: eTwinning face minuni în educaţia din Moldova! imprimare

21.11.2018  

Profesoara Vicotria Comerzan face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Victoria Comerzan este profesoară de limba engleză, Liceul „Mihai Eminescu”, or. Floreşti.

 Am devenit parte a programului eTwinning în 2014 după ce am participat la Şcoala de toamnă eTwinning. Am rămas impresionată, chiar dacă la început nu înţelegeam prea bine cum se face un proiect. Iar noi, profesorii, la vremea aceea, încă nu eram obişnuiţi să folosim tehnologiile informaţionale la orele noastre. 

 Am participat la multe proiecte până acum, dar au fost vreo cinci care au avut un impact mai mare şi de care am beneficiat mai mult. De exemplu, "Euro Food Taste", în care au fost implicate patru ţări: Ungaria, Cipru, Cehia şi Moldova. Şi a fost un proiect reuşit, am vorbit despre mâncarea tradiţională, am gătit, am făcut filmuleţe şi schimb de bucate tradiţionale. 

 În această perioadă, am învăţat să folosesc multe instrumente web care ne prind foarte bine aproape în fiecare proiect la care participăm. Facem lucruri extraordinare cu elevii. Utilizăm computerul şi telefonul în mod eficient. Şi nu mi-e frică să-i las să stea în faţa computerului pentru că ştiu că a doua zi vor veni chiar ei cu propuneri şi idei interesante.

 De aceea voi continua să dezvolt iniţiative locale, dar care devin internaţionale datorită deschiderii de pe platforma eTwinning.

 Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie!

 Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de Agenţie Naţională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.