Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Despre jurnalism şi verticalitate

Despre jurnalism şi verticalitate imprimare

21.03.2019  

La date de 21 martie, în cadrul Universităţii de stat, a avut loc întâlnire studenţilor anului întâi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării cu , Victoria Popa, jurnalista care a venit să-i îndrume în ascensiunea lor profesională.

 

„Persoana care are în vizorul său de zeci de ani omul şi probleme societăţii”, astfel a fost prezentată Victoria Popa, tinerilor jurnalişti, de către lectorul universitar, Ana Viziru-Stegărescu.

Doamna Victoria Popa a venit cu sfaturi pentru tinerii jurnalişti şi mici şiretlicuri, cum ar fi: de a ţine reportofonul puţin mai în umbră pentru a nu inhiba interlocutorul sau de a fi atenţi la „perlele” rostite de persoanele publice.

Totodată la întrebarea adresată de studenţi referitor la dacă a recurs vreodată la şiretlicuri care vin în contradicţie cu legea, dumneaei a răspuns cu un „Nu” categoric, precizând că se conduce ,în primul rând, de legea de a fi om.  „Fiecare până la urmă are adevărul său”, menirea jurnalistului este să-l pună în lumină pe cel însoţit de argumente veridice.

După cum şi a recomandat studenţilor, Victoria Popa, le-a vorbit „simplu, dar nu simplist”.

„Mi-a plăcut mult întâlnirea de astăzi cu doamna Victoria. Am aflat multe lucruri utile care le voi aplica în viitoarea mea carieră. Am apreciat faptul că încearcă mereu să procedeze omeneşte, iar sfaturile primite le voi urma cu siguranţă.”, a afirmat, studenta anului întâi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Lanciu Irina.

Popsuico Vlada

Fotografii: Graur Octavian

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.