Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Afacere socială la Isacova

Afacere socială la Isacova imprimare

17.09.2019  

În satul Isacova, raionul Orhei, acolo unde se află Casa Angelus, a fost lansată o afacere socială. În acest an, a fost cultivată o livadă de pomi fructiferi și două sere cu roșii, castraveți și ardei care asigura consumul intern al Centrului de Îngrijire Paliativă. Acest proiect a fost realizat din resursele acordate de către Uniunea Europeană prin intermediul Fundației Est-Europene.

Casa Angelus este parte componentă a Hospice Angelus, un centru pentru copii cu boli amenințătoare de viață. Acest centru reprezintă un parteneriat dintre Consiliul Raional din Orhei și primăria locală. Copiii spitalizați aici  beneficiază de servicii gratuite paliative, ne povestește Valeriu Isac, Directorul executiv Casa Angelus.

Recent, au beneficiat de o finanțare de la Fundația Est-Europeană, din sursele Uniunii Europene, bani din care a fost sădită o livadă de pomi fructiferi și 2 sere cu legume.

Aceste două sere au niște dimensiuni destul de impunătoare, în una din sere sunt plantate roșii, în cealaltă sunt castraveți și ardei. Este primul an al acestei afaceri și îl considerăm foarte bun, important este că am găsit oameni care să se implice în această activitate. Avem o irigare prin picurare care ne permite să îngrijim aceste plante, acest sistem de irigare este, la fel, primit prin intermediul Fundației”, ne spune Valeriu Isac.

 

 Acest proiect este realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene prin intermediul Fundației Est-Europene

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.